Bakan Zeybekçi'ye okul kütüğü sürprizi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, okul harçlığını Kütahya'daki inşaat ve tuğla ocaklarında çalışarak çıkardığını söyledi. Kütahya'da okuyan Zeybekci'ye Vali Şerif Yılmaz tarafından 1975 tarihli okul kütüğü hediye edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Zeybekçi'ye okul kütüğü sürprizi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) açılışını yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere Kütahya'ya gelen Zeybekci, ilk olarak Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Kütahya İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi Kütahyalı olarak kabul ettiklerini söyleyen Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahyalı bir bakanı görmekten mutlu olduklarını dile getirdi. Bakan Zeybekci'ye 1975 tarihli okul kütüğünü takdim eden Vali Yılmaz, Kütahya'yı yalnız bırakmadığı için kendisine teşekkür etti.

Hayatının bir bölümünü Kütahya'da geçirdiğini ve Kütahya'da güzel anılar yaşadığını anlatan Bakan Zeybekci, 1980 Darbesi'nin yaşandığı yıllarda Kütahya'da olduğunu anımsattı.

Kütahya'da okul diplomalarını aldıktan sonra üniversite kaydı yaptırmaya gidecekleri gün 1980 Darbesi'nin yapıldığını anlatan Zeybekci, "Kütahya İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra arkadaşlarımızla birlikte diplomalarımızı alıp hep birlikte üniversiteye kaydımızı yaptırmaya gitmeyi planlarken darbeye yakalandık. Darbe nedeniyle mecburi ikametgah olarak birkaç gün daha Kütahya'da okulumuzun yurdunda kaldık. Bu nedenle Kütahya'daki gençlerden daha fazla Kütahya'nın sokaklarını ve caddelerini bilirim. Kütahya bizim hatıralar ve anılarla çok güzel günlerimizin geçtiği bir şehir" dedi.

Kütahya'da öğrencilik yaptığı yıllarda tuğla ocaklarında çalıştığını kaydeden Zeybekci, "Kütahya'da tuğla ocakları vardı. Hafta sonları bir gün bu ocaklarda çalışırdık. İşçi pazarında inşaat işçisi olarak çalışırdık. Kütahya benim için çok fazla güzelliğin ve hatıraların olduğu bir şehirdir" ifadelerini kullandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber