İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şehit eşinden belediye başkanına tazminat davası

Adana'da seçim broşüründe fotoğrafının izinsiz basıldığını savunan şehit eşi Sema Erdoğan, rencide edildiği gerekçesiyle ilçe belediye başkanı aleyhine tazminat davası açacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2014 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit eşinden belediye başkanına tazminat davası

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün seçim propagandası yaparken şehit ailelerine ev vereceği vaadinde bulunması ve bastırdığı bir broşürde şehit ailelerine erzak yardımı yaparken çekilmiş bir fotoğrafı kullanması şehit ailesinin tepkisini çekti. Broşürde yardım paketi alırken fotoğrafı kullanılan şehit eşi Sema Erdoğan, eşi Yılmaz Erdoğan'ın 1987 yılında kısa dönem askerlik yaparken terhisine 50 gün kala Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK ile girilen çatışmada şehit düştüğünü belirterek, "Azim Öztürk'ün fotoğrafımı kullanması beni çok rencide etti. Bir kere halimizi hatrımızı sormayan Sayın Azim Öztürk, şimdi seçim arifesinde mi bizleri düşünür oldu? Benim fotoğrafımı başkanla birlikte kullanmış. Ben fotoğrafımı kullanmasını istemiyorum. Bir kez benim fotoğrafımı kullanabilmesi için benden izin alması gerekiyor. Ama bunu yapmadı. Biz de bu yüzden kendisine tazminat davası açacağız. Şimdiye kadar arayıp sormadı şimdi bizim üzerimizden rant elde etmeye çalışıyor. Bizi kullanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Şehit Aileleri Derneği Adana Şube Başkanı Emine Kunt ise Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün talihsiz bir açıklama yaptığını öne sürerek, "Bu açıklama bizi üzdü, kırdı. Biz çocuklarımızı, vatan, bayrak, namus uğruna şehit verdik. Biz çocuklarımızı devletten milletten hiçbir beklentimiz olmadan şehit verdik. Zaten devlet her şehit ailesine birer tane ev veriyor. Maaşımız da var biz muhtaç değiliz bu bizi çok kırdı ve üzdü. Yani bu çok yanlış, bizi siyasete alet etmesin. Sema hanımla benim fotoğrafımı broşüre basmış. Bundan da biz şikayetçiyiz. Yani ben tamam dernek başkanıyım ama Sema Hanım bir şehit eşi, delikanlı iki tane çocuğu var. Onları deşifre etmesi bizi üzdü ve kırdı" diye konuştu.

Konuyla alakalı olarak Seyhan Belediye Başkanı açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber