2. yardım tır'ı Suriye'ye gönderildi

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Kardeşlik Platformu’nun katkılarıyla hazırlanan gıda maddelerini taşıyan TIR, Suriye’ye doğru yola çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2014 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2. yardım tır'ı Suriye'ye gönderildi

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Kardeşlik Platformu'nun katkılarıyla hazırlanan gıda maddelerini taşıyan TIR, Suriye'ye doğru yola çıktı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Kardeşlik Platformu tarafından yapılan yardımlar sonucunda temin edilen un ve ekmek mayasından oluşan ikinci yardım TIR'ı, Suriye'ye doğru yola çıktı. TIR'ın uğurlanması törenine Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, sivil toplum örgüt üyeleri ile yardımsever vatandaşlar katıldı. Vali Tuna, vatandaşları yardım konusunda duyarlı olmaya davet etti. Suriyeli vatandaşların Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Tuna, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu işin bir maliyeti var. Buradan Eskişehirli vatandaşlarımıza bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Şuanda Suriye'de insanlar her şeylerini bırakıp, bize sığınmış durumdalar. Hayatta kalma mücadelesi vermeye çalışanlar var. Onların yerine kendimizi koyalım. Ondan sonra yapacağımız yardımları tekrar gözden geçirelim. Bu yardımların yerine gitmesini takip ediyoruz. Bu konuda vatandaşımızın hiçbir endişesi olmasın. Hayırseverlerimizin katkılarıyla, tamamen gıda maddesi gönderiyoruz. Biz Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak bir TIR gönderdik. Yine bir TIR göndereceğiz. Gelen yardımlar sonucunda önümüzde ki günlerde eminim ki, birkaç TIR daha gidecek. Bugün 25 ton un, 600 kiloda ekmek maya gönderiyoruz. Orada bulunan insanlar hiç yoktan ekmek yapsınlar. Bu kış günlerinde belki bu sayede karınları doyar."

TIR daha sonra dualar eşliğinde Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber