Didim'de CHP'lilerden başkan adayının değişmesine büyük tepki

CHP’nin bugün yapılan MYK ve PM toplantısının ardından CHP’nin Didim Belediye Başkan adayının değişmesine, Didim’den büyük tepki geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2014 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Didim'de CHP'lilerden başkan adayının değişmesine büyük tepki

2 dönemdir CHP'den Didim Belediye Başkanlığına seçilen ve Aralık ayında 3. dönem için CHP'den Didim Belediye başkan adaylığını açıklayan Mümin Kamacı'nın yerine Deniz Atabay'ın aday gösterilmesi büyük tepkiye neden oldu. Süreci değerlendiren Belediye Başkanı Mümin Kamacı, "Masa başında oturarak Didim'deki belediye başkan adayını tayin edenler, 30 Mart'ta kimin ve hangi partinin seçimi kazandığını görecekler" dedi.

CHP İlçe Seçim bürosuna gelen partililer de karara sert tepki gösterdi. Parti bürosunda partililere seslenen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, "Genel merkezimizin bize yapmış olduğu bu hatayı insanlarımız unutmayacaklar. Ve orada onlar mı Didim'i daha iyi biliyorlar yoksa Didimliler mi Didim'i daha iyi biliyorlar görecekler" dedi.

"CHP İLÇE BAŞKANI VE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI İSTİFASINI SUNUYOR"

CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın ise Kamacı'nın açıklamaların ardından yarın İlçe Başkanlığı görevinden istifa edeceğini duyurarak, "10 yıldır sizinle beraberiz. Mücadele ediyoruz. İlçe yönetimi olarak doğru insan olduğunuz için ve hakkınız olduğunuz için yapılması gereken ve Didim'in istediği bu insan olduğu için biz sizin yanınızda olduk, Sizinler beraberiz. Masa başında kimse Didim'in kaderiyle oynayamaz. Ankara oradaysa sandık burada. Sizinle oynadılar. Yarın istifa ediyorum. Burada siyaset yapıyoruz. Burada sizin kadar bizim de emeğimiz var" dedi. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Başkanı Caner İnceoğlu da, "Ben de istifa ediyorum" dedi.

CHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yorulmaz da, "Kamacı bir marka biz onun arkasındayız o neredeyse biz onun arkasındayız. Sizin marka oluşunuz bazılarını rahatsız etti ve bu oyunu oynadı. Biz bu oyunu bozacağız" dedi.

"30 MART'TAKİ OY PUSULASINDA ADIM OLACAK"

Yoğun kalabalığın ardından seçim bürosu önünde partililere seslenen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, "Elimize henüz resmi bir karar gelmiş değil, ancak yaptığımız telefon görüşmelerinden de anlaşıldığı üzere 2014 yerel seçimleri için adaylıktan çekilmem söz konusu. Bunun bu saatte olması etik değil, 22 Aralık'ta ismim açıklandı. O tarihten bu yana 3. dönem için hep birlikte çalışıyoruz. Her şey hazır, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Hanım da çok üzgün. Bu kararın etik olmayan doğru olmayan tarafı 1,5 ay sonra 'pardon' demeleri. Ben bu pardonu iyi anlamış değilim, sizlerin de iyi anlamadığını biliyorum. Ankara'da masa başında insanların durumu hakkında karar vermek doğru değil, sizler neyin ne olacağını iyi biliyorsunuz. Gereği ne ise yapılacak. Yarın İlçe Teşkilatım ve Belediye meclis üyelerim ile toplanarak karar vereceğiz. Sonuçta 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde oy pusulasında benim ismim olacak. 3. dönemde farklı bir amblemle orada olabiliriz, dert değil. Ben 35 yıldır bu bayrağın altında emek verdim. Zaman geldi çocuklarımın harçlıklarından kestim; partinin çiçek parasını kira parasını verdim. Bu partide emeğim var, biliyorum ki karşılıksız kalmayacak. CHP'den belediye Başkanlığı yaptığım 2 dönemdir ana muhalefet partisinden olduğum için 100 müfettiş denetiminden, yargılanmalardan geçtim. Şimdi tertemiziz. Yarın Didim'i kazanmak için yolumuza devam edeceğiz. Bu ip göğüsleyecek ekip biziz. Sizler lütfen üzülmeyin, yüzünüz asık olmasın. Hiçbir şey bitmiş değil, kaçmış değil, moraliniz yüksek olsun. 35 yıllık partimde bu kadar tartışılmış olmak bile beni ciddi yaraladı. Biz buranın çimentosuyuz, kendimi sizlere emanet ediyorum; sizi seviyorum" dedi.

PM kararı ile CHP'den Didim Belediye Başkan adaylığına Didim Turizm Derneği Başkanlığını da yapan turizmci Deniz Atabay'ın aday gösterileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber