Evcilmen taraftarları CHP İl Binasını işgal etti

Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin mevcut başkanı Süleyman Evcilmen'in yerine, Antalya Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen'in aday gösterilmesine bazı partililer tepki gösterdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2014 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evcilmen taraftarları CHP İl Binasını işgal etti

Partililer, parti binasının giriş çıkışını koltuk, masa ve sandalyelerle kapattı.

CHP Parti Meclisi tarafından dün akşam saatlerinde Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in yerine belediye başkan adayı olarak Antalya Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen'in aday gösterilmesi, tepkilere yol açtı. CHP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan 500 kişi, parti binasına giriş çıkışı engellemek için kapıyı, koltuk, masa ve sandalyelerle içeriden kapadı. Parti yönetiminin girmesini istemeyen Evcilmen taraftarlarına, Konyaaltı Belediye Başkan adayı olarak gösterilmeyen Ayhan Zor taraftarları da destek verdi. CHP il binası içini işgal eden gençlik kolları üyeleri ise megafonla, "Her yer Evcilmen, her yer direniş" sloganları attı.

Parti binası dışında bekleyen yaklaşık 500 kişi, "Ankara buranın sesini duy" diye slogan attı. Kızgın taraftarların protestolarına Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in tekrar aday gösterileceği zamana kadar devam edecekleri belirtildi.

Öte yandan, dün akşam Avukat Sultan Yeğen'in CHP Parti Meclisi tarafından partisinin Muratpaşa İlçe Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinden yaklaşık bir saat sonra, CHP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, il yönetimini protesto edip istifaya çağırdı.

'Evcilmen nerede biz oradayız', 'Süleyman Evcilmen onurumuzdur', 'Antalya burada yönetim nerede', 'Antalya uyuma Evcilmen'e sahip çık' sloganları atan partililer, il binasına Evcilmen'in dev posterini astı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber