İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kardeşini gelinliğiyle askere uğurladı

ZONGULDAK’ta 29 yaşındaki Ali Uslucan ile evlenen 26 yaşındaki Sümeyye Uslucan, askere giden kardeşi 23 yaşındaki Talha Yüce’yi gelinliğiyle uğurladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2014 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kardeşini gelinliğiyle askere uğurladı

Bir mağazada yönetici olarak çalışan Ali Uslucan ile Matematik Öğretmeni Sümeyye Uslucan, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Restaurantı'nda gerçekleşen düğünle dünya evinde girdi. Sümeyye Uslucan'ın kardeşi Talha Yüce'nin de 2 hafta önce açıklanan, kısa dönem er olarak vatani görevini yapacağı Konya Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na 10 Şubat mesai bitimine kadar teslim olması tebliğ edildi. Birliğine teslim olması için bir gün önce yola çıkması gereken Talha Yüce, otobüs biletini saat 01.00'a alarak ablasının düğününe katıldı. Abla Sümeyye Uslucan da kardeşine sürpriz yaparak düğün sonrası gelinliğiyle Zonguldak 100. Yıl Otobüs Terminali'ne geldi. Eşi Ali Uslucan'ın da damatlığıyla geldiği otobüs terminalinde kardeşine sarılan Sümeyye Uslucan hem mutluluğu hem de hüznü bir arada yaşadığını söyledi.

Bugünün çok güzel bir anı olarak hatıralarında kalacağını ifade eden Uslucan, "Bugün evlendim ama şimdide kardeşim askere gidiyor ve onu uğurlamaya geldim. Özellikle planlanmış bir şey değildi ama sonradan kardeşimi bu şekilde uğurlamak istedim. Son gün böyle bir şey yapalım dedik. Sürpriz oldu. Çok da güzel bir şey oldu. Hep beraber buradayız. Allah inşallah hayırlısıyla gidip gelmek nasip eder" dedi. Ablasını düğününe katıldığı için mutlu olduğunu ifade eden Talha Yüce ise, "Askere giden her genç gibi içimde bir burukluk var tabi, ailenden sevdiklerinden ayrılıyorsun. Ama ablamın beni bu şekilde beni uğurlaması ayrıca beni mutlu etti. Gelinliğini hala çıkartmamış kaç saattir üstünde. Bu şekilde terminale gelip beni uğurlaması çok gurur verici" dedi.

Baba Musa Yüce ise kızının gelinliği çıkarmadan kardeşini uğurlamak istediğini söyleyerek, "Ablası bugün evlendi. Gelinliğini çıkarmadan onu uğurlamak istedi. Hem mutlu hem hüzünlüyüz. Duygular biraz karışık. Kızımızın nikahı daha önceden alınmıştı. Oğlumuzun ise son on günde belli oldu. Tarih böyle geldi. İnşallah hayırlı olmuştur." diye konuştu.

Okunan duaların ardından Talha Yüce, ablası Sümeyye Uslucan ve yakınlarıyla vedalaşarak kendisini vatani görevini yapacağı Konya'ya götürecek otobüse bindi. Otobüs hareket ettikten sonra kardeşine el sallayan ve gözyaşlarını tutamayan Sümeyye Uslucan'ı eşi Ali Uslucan teselli etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber