18 Mayıs 2006'ın Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile görüşecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.
- HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- CHP Grup Başkan Vekili Ali Topuz, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM Dilekçe Komisyonu toplantısı saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı 11.00-14.30 saatleri arasında yapılacak.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- TBMM Tarım Orman Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.

Başbakan Erdoğan Antalya'da
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00'te 'Altının Kalbi Antalya Toplantısı'na katılacak. Saat 16.00'da Antalya Belediyesi Falez Kavşağı açılışına katılacak olan Erdoğan, saat 19.30'da AK Parti Gençlik Şöleni'ne iştirak edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan ve Yönetim Kurulu üyeleri, saat 13.00'te Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'u makamında ziyaret edecek.
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, saat 12.15'te Conrad Otel'de gerçekleştirilecek Kuzey Amerika İş Konseyleri Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın ardından verilecek yemeğe katılarak bir konuşma yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, saat 11.00'de Anıtkabir'i ziyaret edecek.
- Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ayhan Çivi ve yönetim kurulu üyeleri, Danıştay'a yapılan saldırıyı kınamak amacıyla saat 12.00'de karanfil bırakma eylemi düzenleyecek.
- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından, saat 12.30'da siyah çelenk koyma eylemi ve basın açıklaması yapılacak.
- Karadeniz Bakır İşletmeleri A.Ş.'ye ait maden sahalarının işletme hakkı ve Murgul İşletmesi'nin ve Samsun'da yer alan arsalarının özelleştirme ihalesinin nihai görüşmeleri, saat 13.00'te başlayacak.
- Rektörler Komitesi, Danıştay üyelerine yapılan saldırı ile ilgili olarak saat 11.00'de olağanüstü toplanacak.
- TBMM Spor Oyunları Organizasyonu'nda yer alan Milletvekilleri Badminton Turnuvası ve Engelliler Badminton Turnuvası, saat 10.00'da başlayacak.
- Türk Ocakları Ankara Şubesi tarafından, saat 13.00'te "23 Nisan Milli Egemenlik ve Bağımsızlık" konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni düzenlenecek.
- Kırım Türkleri Dernekleri Birliği tarafından, Ankara'da saat 12.00'de konferans düzenlenecek.
- Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Üyeleri, saat 13.00'te karma resim sergisinin açılışını yapacak.
- Müzeler Haftası açılış töreni, Ankara'da saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, saat 16.00'da, yenilenen Hesap İşleri Müdürlüğü'nün açılışını yapacak.
- Çankaya Belediyesi tarafından OKS ve ÖSS hazırlık kitapları, saat 10.00'da, belirlenen okullarda dağıtılacak, saat 15.00'te "Liseler Arası Ödüllü Salon Futbol Turnuvası" finali düzenlenecek.
- Gaziosmanpaşa'da önceki gün yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Polis Memuru Metehan Şahbaz için saat 10.30'da Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir tören düzenlenecek. Şahbaz'ın cenazesi, törenin ardından memleketi Adana'ya gönderilecek.

- Zeytinburnu-Bağcılar Cadde Tramvayı'nın deneme seferleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılacağı bir törenle, saat 14.00'te Zeytinburnu Çırpıcı Mevkii'ndeki ilk duraktan start alacak.
- SES, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık personelinin çalışma şartları ile ilgili hazırladığı kanun maddesini protesto etmek için saat 12.30'da Şişli Postanesi'nden faks gönderme eylemi yapacak.
- TMMOB, Danıştay'a yapılan silahlı saldırı ile ilgili olarak, saat 12.00'de TMMOB İstanbul Şubesi'nde bir basın açıklaması yapacak.
- Çağdaş Avukatlar Grubu, saat 12.00'de İstanbul Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak, Danıştay'a yönelik silahlı saldırıyı kınayacak.
- Kartal'da polisler tarafından gözaltına alınmak istenen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi Yılmaz Keleş, saat 11.00'de İHD'de basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, kadına yönelik şiddetle Cumhuriyet'i tehdit eden gelişmeler hakkında, saat 10.30'da Taksim Savoy Oteli'nde bir basın açıklaması yapacak.
- Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Yürüyüşü, saat 10.30'da İncirli Caddesi Shell Benzin İstasyonu önünden başlayacak.
- Zeytinburnu'nda oturan 50 yoksul çocuk, 10.00-14.00 saatleri arasında, Olivium'da düzenlenecek bowling turnuvasına katılacak.
- Bakırköy Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan "Bu Toprağın Çocukları" adlı tiyatro oyunu, saat 20.30'da My Showland'da ücretsiz olarak sergilenecek.
- Türkiye Kamu-Sen, saat 12.30'da Fransız Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakarak, sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını protesto edecek.
- Beykent Üniversitesi tarafından düzenlenen "V. İletişim Ödülleri", saat 13.00'te Beykent Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleşecek bir törenle sahiplerini bulacak.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Kuzey Amerika İş Konseyleri Genel Kurulu
- Kuzey Amerika İş Konseyleri (Türk-Amerikan İş Konseyi ve Türk-Kanada İş Konseyi) Olağan Yıllık Genel Kurul Toplantısı, saat 12.15'te Conrad Otel'de yapılacak. Genel Kurul toplantısını takiben gerçekleştirilecek olan öğle yemeğine, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de katılacak. Gül, "Türkiye-ABD ilişkileri ve üçüncü ülkelerde işbirliği" konulu bir konuşma yapacak.

BDDK Başkanı Bilgin, finans sistemindeki son gelişmeleri değerlendirecek
- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, MÜSİAD'da Basel II Kriterlerinin Bankalara ve Reel Sektöre Muhtemel Etkileri'ni anlatarak, finans sistemindeki son gelişmeleri değerlendirecek. Toplantı, saat 09.30'da MÜSİAD Genel Merkezi'nde yapılacak.

1. Ulusal Nöralterapi Kongresi
- 1. Ulusal Nöralterapi Kongresi, 10 yabancı hekimin de katılımıyla saat 18.30'da Dedeman Oteli'nde yapılacak. Türk hekimlerine tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden biri olan Nöralterapi'yi anlatmak amacıyla düzenlenen kongrede uygulamalı eğitim de verilecek.

"Sürdürülebilir Büyüme İçin Eğitime Acil Müdahale" konulu toplantı
- TÜRKONFED'in düzenlediği "Sürdürülebilir Büyüme İçin Eğitime Acil Müdahale" konulu toplantı saat 09.00'da Sabancı Center'da yapılacak.


DÜNYA GÜNDEMİ

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta milli birlik hükümet kurma çalışmaları devam ediyor. Hükümetin kurulması için tanınan 1 aylık süre dolmak üzere.

Cannes Film Festivali başladı
- Cannes Film Festivali sansasyon oluşturan Da Vinci'nin Şifresi filmi ile gündemde.

Eurovision Şarkı Yarışması
- Eurovision Şarkı Yarışması, Yunanistan'ın başkenti Atina'da başlıyor.

Colonna'nın Yunanistan ziyareti
- Fransan Avrupa Bakanı Catherine Colonna, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis ile biraraya gelecek.

Kosova Başbakanı Çeku'nun Almanya ziyareti
- Kosova Başbakanı Agim Çeku, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile biraraya gelecek.

Brüksel'de Ekonomi Forumu
- İş ve ekonomi liderleri Brüksel'deki Ekonomi Forumu'nda biraraya gelecek.


SPOR GÜNDEMİ

- 15 Yaş Altı Milli Takım, özel maçta İrlanda Genç Milli Takımı ile Dublin'in Home Fram Stadı'nda saat 12.30'da karşı karşıya gelecek.
- Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final 4. maçında Bandırma Banvitspor ile Türk Telekomspor, Kara Ali Acar Spor Salonu'nda saat 18.00'de karşı karşıya gelecek.
- Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası, Konya'da yapılacak karşılaşmalarla devam edecek.
- Türkiye Genç Bayanlar Basketbol Şampiyonası Alanya'da devam ediyor.
- Nestea Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası'nın Alanya ayağı, yapılacak eleme maçları ile devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber