İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Duruşma salonunda 'tahliye sevinci' fotoğraflarına suç duyurusu

ANTALYA'da katıldığı Gezi eylemleri nedeniyle 127 gün tutuklu kalan ve geçen perşembe yapılan duruşmada tahliye edilen 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil'in, duruşma salonunda çekilen fotoğrafları için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2014 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Duruşma salonunda 'tahliye sevinci' fotoğraflarına suç duyurusu

Antalya'daki Gezi Parkı protestoları nedeniyle 2 Ekim 2013 günü tutuklanan Ayşe Deniz Karacagil ile Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz, 6 Şubat günü Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tahliye edildi.

Yaklaşık 12 saat süren duruşmada denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilen Ayşe Deniz Karacagil'in tahliye olduğu anda gülümseyerek ailesine doğru döndüğü anda bazı yakınları cep telefonlarıyla fotoğrafını çekti. Çekilen bu fotoğraflar kısa sürede haber sitelerinde ve sosyal paylaşım sitelerinde yer aldı.

6 AY HAPİS İSTENECEK

Mahkeme Başkanı Şenol Demir ve mahkeme heyeti, duruşma salonunda çekilen 9 fotoğrafı hazırladığı suç duyurusu tutanağına ekleyerek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Gereğinin yapılması istenen suç duyurusunun ardından, fotoğrafı kimin çektiği ve yaydığı tespit edilecek. Ardından da hakkında 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber