Minik Ömer Faruk, 4 yıl önce doğduğu hastanede can verdi

SAKARYA'da doğum sırasında ihmal nedeniyle sakat kaldığı öne sürülen ve geçen hafta ailesi tarafından kontrol için hasteneye götürülürken geçirdikleri kazada yaralanan 4 yaşındaki Ömer Faruk Kara'nın yaşamı, dünyaya geldiği hastanede son buldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2014 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Minik Ömer Faruk, 4 yıl önce doğduğu hastanede can verdi

Geyve İlçesi'nde oturan Samiye (33) ve Şenol Kara (33) çiftinin ikinci çocukları Ömer Faruk, 4 yıl önce Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde engelli olarak dünyaya geldi. Ailenin doğum sırasında yaşanan bazı ihmaller nedeniyle engelli dünyaya geldiğini önü sürdüğü Ömer Faruk'a Serebral Palsi (SP) teşhisi konuldu. Beyinde oluşan hasar nedeniyle hareketlerini kontrol edemeyen talihsiz çocuk anne sürü ememediği gibi yiyecekleri çiğneyemediği için de midesine takılan tüple beslendi. Bu arada aile de çocuklarının sakat doğumuna ihmalin neden olduğunu öne sürerek hastane ve doktorlar hakkında dava açtı. Dava hala sonuçlanmadı.

HASTANE YOLUNDA KAZADA YARALANDI

Aile geçen 5 Şubat günü çocuklarını kontrol için otomobille Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne getirirken yolda kaza yaptı. Annesinin kucağında bulunan Ömer Faruk yaralandı. Küçük çocuk, ambulansla getirildiği Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi sonrasında, dünyaya geldiği Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde yoğun bakım servisine yatırıldı. Ancak Ömer Faruk 8 Şubat'ta yaşamını yitirdi.

Oğullarının ölüm haberiyle yıkılan aile, hastanede çocuk yoğun bakımı bulunamaması nedeniyle Ömer Faruk'un öldüğünü iddia etti.

(DHA - Aziz GÜVENER)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber