İnternet haber siteleri tasarısı imzaya açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2014 23:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
İnternet haber siteleri tasarısı imzaya açıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç: (1)

(İnternet haber portalları) "Bu alanda bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu da düşünmüştük. Bugün son noktayı koyduk ve imzaya açıldı. Önümüzdeki süreç eğer Türkiye Büyük Millet Meclisinin takvimine elverişli olursa genel kurulda görüşebilmektir. Bunu da Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemi belirleyecektir"


ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, internet haber portallarının son yıllarda büyük önem kazandığını belirterek "Bu alanda bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu da düşünmüştük. Bugün son noktayı koyduk ve imzaya açıldı. Önümüzdeki süreç eğer Türkiye Büyük Millet Meclisinin takvimine elverişli olursa genel kurulda görüşebilmektir. Bunu da Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemi belirleyecektir" dedi.

Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Arınç, toplantıda bakanların iç ve dış temasları, Başbakan Erdoğan'ın da İran, Almanya ve Rusya temasları hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Toplantıda kendisinin de Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'yla ilgili sunum yaptığını kaydeden Arınç, bunun internet haber siteleriyle ilgili olduğunu bildirdi. Arınç, şöyle devam etti:

"Belki birkaç yıldan beri sözünü ettiğimiz ama bazı sebeplerle de henüz olgunlaşmamış veya Meclis'e sevk edilememiş durumda bulunan internet haber sitelerine pozitif ayrımcılık yapılabileceği, Basın Kanunu içerisinde değerlendirilebileceği, bunların da künyelerini ilan etmek suretiyle çalışanlarına basın kartı verilebileceği, avantajlar sağlanabileceği, cevap düzeltme ve tekzip müesseselerinin aynen Basın Kanunu'nda olduğu gibi devam edeceği, içeriklerinin saklanmasına en azından belli bir süreyle mümkün olabileceği, açılacak davalar, bunların sonuçları kapsamlı bir şekilde tasarı halinde Bakanlar Kurulumuza sunuldu olumlu karşılandı ve imzaya açıldı."

Konunun yakında TBMM gündemine gelebileceğini söyleyen Arınç, konunun son yapılan değişikliklerle doğrudan bir ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Arınç, "Başta Basın Kanunu olmak üzere internet yayınları ve internet yoluyla işlenen suçlar konusu, daha sonra çıkarılan bazı kanun değişiklikleri ve basında çalışanlarla ilgili kanun, Basın İlan Kurumu referans alınmak suretiyle internet haber sitelerinin bundan sonra resmi ilan ve reklam da alabileceği ve buna ilişkin düzenlemeler pozitif bir düzenlemedir" diye konuştu.

İnternet haber portallarının özellikle son yıllarda önemli bir değer kazandığını dile getiren Arınç, "Bu alanda bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu da düşünmüştük. Bugün son noktayı koyduk ve imzaya açıldı. Önümüzdeki süreç eğer Türkiye Büyük Millet Meclisinin takvimine elverişli olursa genel kurulda görüşebilmektir. Bunu da Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemi belirleyecektir" ifadesini kullandı.

-Barış Kartalı Projesi-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da Barış Kartalı Projesi birinci uçak teslimatı töreniyle ilgili bilgi notu verdiğini aktaran Arınç, bu doğrultuda Hava Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına verilecek 4 havadan erken ihbar ve kontrol uçağının birincisinin 21 Şubat 2014'te Konya'da yapılacak bir törenle hizmete alınacağını kaydetti.

Arınç, projede Boeing firmasının ana yüklenici olduğunu, uçakla ilgili tadilatların TUSAŞ TAİ, yazılım geliştirmelerinin HAVELSAN ve elektronik destek sisteminin de MİKES tarafından gerçekleştirildiğini hatırlattı. İkinci ve üçüncü uçakların 2014 yılı içerisinde yapılması ve teslim edilmesinin öngörüldüğünü söyleyen Arınç, 21 Şubat'ta gerçekleştirilecek törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunacağını bildirdi.

Arınç, Bakanlar Kurulu'nda son gündem maddesi olarak da iç ve dış siyasi gelişmelerle TBMM gündeminde olan yasa tasarısı ve tekliflerin de ayrıntılı olarak görüşüldüğünü anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber