Öğretmenler haziran ve temmuzda emekli olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, öğretmenlerin temmuz ve ağustos ayları yerine, haziran ve temmuz aylarında emekli olmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine, CHP milletvekilleri katılmadı.

Hükümet adına söz alan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaptığı kısa konuşmada, öğretmenlerin temmuz ve ağustos aylarında emeklilik dilekçesi vermelerinin, yeni eğitim yılı için yapılacak planlamalarda sıkıntı yarattığını ifade ederek, düzenlemeyle öğretmenlerin emeklilik başvurularını haziran ve temmuz aylarında yapacaklarını söyledi. Böylece emekli olan öğretmenlerin yerine, ağustos ayında atama yapılabileceğini belirten Çelik, "Bu yıl da Ağustos ayında 10 bin öğretmen ataması yapacağız. Bu yasal düzenlemenin ilk uygulamasını yapmış olacağız" dedi.

CHP milletvekilleri Genel Kurula gelmeyince, gündemdışı konuşma yapan tek milletvekili, HYP Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk oldu. Öztürk, gündemdışı konuşmasında, Danıştaydaki silahlı saldırının, Anayasaya, laik-demokratik hukuk devletine ve Türkiye'nin aydınlık geleceğine yapıldığını söyledi. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, saldırıyla ilgili dün yaptığı açıklamaları eleştiren Öztürk, Arınç'ın konuşmasının Türkiye'de "üzüntü yarattığını" ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber