Muş Ovası yolsuzluk yuvası

Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin, Muş teşkilatında gerçekleştirdiği görevden almalarla ortaya çıkan yolsuzluk skandalı, muhalefet partisini kapsayacak şekilde büyüdü. AKP'li Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin akrabalarının ardından, CHP Muş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Şerif Ertuğrul'un oğlu, kuzeni ve yeğeni de tutuklanan sanıklar arasında yer aldı. Tutuklamalar çorap söküğü gibi geldi. İşte öyküsü:

BAŞKAN İÇİN İZİN İSTENDİ

Muş Cumhuriyet Savcılığı, ilde 10 trilyonu (10 milyon YTL) bulan ihalelerin, iktidar ve muhalefet partilerine mensup isimler arasında paylaşıldığını ortaya çıkardı. Savcılık, 52 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Milli Eğitim ve Bayındırlık Bakanlığı ile Köy Hizmetleri Müdürlüğü ihalelerine yönelik yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları üzerine, CHP Muş Milletvekili Şerif Ertuğrul'un oğlu Sinan Ertuğrul, kuzeni Suat Ertuğrul ile yeğeni İsmail Adanur tutuklandı. Sinan Ertuğrul ve İsmail Adanur'un, CHP'nin kurultay delegesi, Suat Ertuğrul'un ise Sosyal Hizmetler İl Müdürü olduğu öğrenildi.

Kamu ihalelerindeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları, AKP'li Belediye Başkanı Necmettin Dede'ye yakın olduğu ifade edilen 10 kişinin tutuklanmasına neden oldu. Belediye Encümeni Atilla Bilgin başta olmak üzere, Necmettin, Metin ve Şeref Göçmen, Tahsin Doğan, Abdurrahim Devrim, Salih Yazıcıoğlu, AKP Belediye Başkan aday adayı Şirin Barik'in kardeşi Medeni Barik ve Halil Subaşı da tutuklananlar arasında yer aldı. Tutuklananlar arasında, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Olcay da var. Savcılık, Necmettin Dede hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi.

BÜROKRAT KALMADI

Muş Bayındırlık İl Müdürü Ayhan Uçar, Bayındırlık İl Müdür Yardımcısı Kubbettin Altundere ve Cahit Sevinç'in yanısıra Köy Hizmetleri İl Müdür Yardımcısı Fesih Çakır, Köy Hizmetleri Personel Müdürü Mecit Turhan, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Murat Aslan ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Ertuğrul, bu çerçevede tutuklanan üst düzey bürokratlar arasında yer aldı. İl Kültür Müdürü Sadettin Yıldırım ile Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özarslan ise bağlı bulundukları bakanlıkar tarafından görevden alındı.

Tutuklanan sanıklar arasında yer alan Haydar Sosan, Savaş Subaşı, Gıyaseddin Gölesmer, Gıyaseddin Güven, Mehmet Akın, Yılmaz Yılmaz, Deniz Koç, Yunus Koç ve Gıyaseddin Alkış'ın AKP'ye yakın isimler olduğu öğrenildi.

İSTANBUL'A SIÇRADI

MUŞ'taki yolsuzluk iddiaları, İstanbul'a kadar sıçradı. CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün Muş'un Varto İlçesi'nde yaptırdığı 16 derslikli okulun inşasında, CHP Milletvekili Şerif Ertuğrul'un yeğeni Sinan Ertuğrul'un, devletten 160 milyar liralık (160 bin YTL) haksız kazanç elde ettiği ortaya çıkarıldı. Yolsuzluğun, müteahhitlik karnesinin kiralanması yoluyla yapıldığı tespit edilirken, Ertuğrul'un, bunun karşılığında aldığı 75 milyar liralık (75 bin YTL) senedin ele geçirilmesi üzerine tutuklandığı öğrenildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber