Üniversite kampüsünde ceset

Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kampüsü'nde kanalizasyon çalışmasının yapıldığı alanda biyoloji Bölümü öğrencisi Bora Bahar'ın cesedi bulundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, AİBÜ Kampüsü'nde kanalizasyon çalışmasının yapıldığı alanda bir erkek cesedinin olduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı incelemede, cesedin AİBÜ Biyoloji Bölümü 4 Sınıf Öğrencisi 25 yaşındaki Bora Bahar'a ait olduğunu tespit etti.

Yetkililer, Bora Bahar'ın inşaat alanındaki çukurdan atlayarak karşıya geçmek isterken düşmesi ve çukurda bulunan demirlerin vücuduna saplanması nedeniyle hayatını kaybetmiş olduğunu bildirdi.

-ÖĞRENCİLER, REKTÖRÜ PROTESTO ETTİ-

Üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiğini öğrenen AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Öğrenciler ise kanalizasyon çalışmasının zamanında bitirilmediği gerekçesiyle Rektör Kılıç'ı alkışlarla protesto etti. Cumhuriyet Savcısının olayın öğrenilmesinden 2 saat sonra gelişi sırasında da jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Bora Bahar'ın cenazesi, savcının incelemesinin ardından, Bolu Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından saplandığı demirlerden kurtarılarak hastaneye götürüldü.

-''GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMADI''-

Üniversite öğrencileri, bir aydır açık olan inşaat alanında hiçbir önlem alınmadığını bildirerek, ''bugün bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu alanın kapanması için kaç kişinin daha hayatını kaybetmesi gerek'' diye konuştu. Sınıf arkadaşlarının öldüğünü öğrenen öğrencilerden bazıları fenalaştı. Üzüntüden baygınlık geçiren birçok öğrenci arkadaşlarının yardımı ve özel araçlara hastaneye kaldırıldı. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, konuyla ilgili açıklama yapmadı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber