HSYK, bir hakimi ihraç etti

Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu,(HSYK) Savcı Sarıkaya hakkında verilen "meslekten men" cezasının ardından, Didim Hakimliği'nden Doğubeyazıt'a atandığı sırada görevden çekilen Ümit Yaşar Fındıkoğlu'nu da "uygunsuz hareket ve ilişkileri" nedeniyle meslekten ihraç etti.

HSYK'nın Şemdinli soruşturmasında iddianameyi hazırlayan ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı çete kurmakla suçlayan Van Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında verdiği "meslekten ihraç" kararını bu kez bir hakim için kullandı.

Kurul, Didim Hakimliğinden Doğubayazıt Hakimliğine atandığı sırada meslekten çekilen Ümit Yaşar Fındıkoğlu'nun "uygunsuz hareket ve ilişkileri" nedeniyle meslekten ihraç edilmesine karar verdi.

Fındıkoğlu'nun, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün (2-10-31- 340-2001) sayılı soruşturma dosyasında, "Uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfuzunu, şahsi onur ve saygınlığını yitirdiği, iş sahiplerine karşı veya tanıklara bağırıp onları azarladığı ve odasından kovduğu, bir kısım taraf vekillerine yönelik küçük düşürücü davranışlarda bulunup onur kırıcı sözler sarfettiği", iddiasından dolayı meslekten çıkarıldığı belirtildi.

Fındıkoğlu kararın kendisine tebliğinden itibaren 10 gün içinde yeniden inceleme talebinde bulunabilecek.

HÜRRİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber