Ecevit'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk siyasetinin duayenlerinden eski başbakan, DSP Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit (81), yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirerek Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) kaldırıldı. Yaklaşık 7 saatlik bir operasyonun ardından yoğun bakıma alınan Bülent Ecevit'in sağlık durumu giderek ağırlaşıyor.

Dün, Danıştay üyesi Mustafa Özbilgin'in cenaze töreninde destekle ayakta duran Bülent Ecevit'in beyin kanaması geçirmesinin ardından durumu ciddiyetini koruyor.

Solunum cihazına bağlı olarak tutulan Ecevit'in 48 saat narkozla uyutulacağı, bu sürenin çok kritik olduğu belirtiliyor. Bu akşam saat 17:00'de GATA'dan yapılan ikinci yazılı açıklamada Ecevit'in sağlık durumunda sabah 10:30'dan bu yana herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

GATA: DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesinden saat 10:30'da yapılan açıklamada, hastanede tedavi gören eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in genel sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Açıklamada, Ecevit'in dün saat 19.00'da gelişen hipertansiyon atağı sonucunda konuşma bozukluğu ve sağ kol, bacakta güçsüzlük şikayetiyle saat 21.00'de hastanenin acil servisine getirildiği kaydedildi.

Tetkikleri yapılan ve beyin tomografisi çekilen Ecevit'in, vital (hayati) fonksiyonlarında gelişebilecek değişiklikler dikkate alınarak Anesteziyoloji Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığı Yoğun Bakım Ünitesine alınarak solunum cihazına bağlandığı belirtildi. Açıklamada, çekilen beyin tomografisinde beynin sol tarafında kanama saptandığı ifade edildi.

Ecevit'in yapılan konsültasyonlar sonucunda saat 21.45'te Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri tarafından ameliyata alındığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ameliyatta beynin sol tarafında yaygın kanama izlenmiş ve biriken kan boşaltılmıştır. Beyin rahatlaması için ventrikül drenajı da uygulanan hastanın ameliyatı 04.30'da tamamlanmıştır. Beynin toparlanabilmesi ve yeni bir atağın çıkmasını önlemek amacıyla hastanın uyutulmasının devamına karar verilmiştir. Sayın Ecevit, halen yoğun bakım ünitemizde solunum cihazına bağlı olarak takip edilmekte olup, vital bulguları stabil, ancak genel durumu ciddiyetini korumaktadır."

Ecevit'in 2 gün daha narkozla uyutulacağını belirten doktorlar, bu sürenin çok kritik olduğunu açıkladı

GECE AMELİYAT EDİLDİ

Silahlı saldırı sonucu öldürülen Danıştay 2. Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in cenazesine katılan Bülent Ecevit, kendini kötü hissetmesi üzerine korumaları tarafından Or-An'daki evine götürülmüştü. Saat 21:00 sıralarında durumu daha da ağırlaşan 81 yaşındaki Bülent Ecevit'e ilk müdahaleyi doktoru Mücahit Pehlivan yaptı. Şuuru kapalı olarak ambulansla Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) kaldırılan Ecevit'in yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alınan Bülent Ecevit'in ameliyatı yaklaşık 7 saat sürdü. Sabaha karşı sona eren ameliyat sonrası yaşam destek ünitesine bağlanan Bülent Ecevit'in durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

Bu arada Rahşan Ecevit'in de GATA'da sakinleştirici ilaç verilerek uyumasının sağlandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber