Her kurum, kendi araştırmacısını kurtarıyor

Her kamu kurumu, kendi kurumundaki araştırmacıyı kurtarıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Şubat 2014 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her kurum, kendi araştırmacısını kurtarıyor

2011 yılındaki KHK'lar sırasında çok sayıda il müdürü, il müdür yardımcısı, şube müdürü araştırmacı yapılmıştı.

Ancak bu bürokratlar araştırmacı yapılırken mali haklar yönünden ise, eski ve yeni ücretin karşılaştırılacağı, aradaki farkın ödeneceği yönünde düzenleme yapılmıştı.

Bu düzenlemeye ilk istisna Sağlık Bakanlığı torba kanunu ile geldi. 663 sayılı KHK'ya geçici madde 13 eklendi. O madde şu şekildedir: "Bu Kanun Hükmünde Kararnameye göre araştırmacı kadrolarına atanmış sayılanlara, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bu kadrolara atanmadan önceki kadrolarına ait mali haklar, bu kadroda kaldıkları sürece ödenir. Ancak bunların döner sermaye ek ödemeleri, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesinde önceki kadroları için belirlenen ek ödeme miktarı kadar ödenir."

Bu madde sayesinde, Sağlık Bakanlığındaki araştırmacılar, bu kadroda kaldıkları sürece, eski mali haklarını aynen almaya hak kazandı.

Meclise şuan görüşülmekte olan torba kanun teklifinde ise iki kurumun araştırmacıları için yine benzer yönde bir düzenleme yapılmaktadır. Bu kurumlardan birisi Spor Genel Müdürlüğü, diğer ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıdır. Her iki kurum için de getirilen haklar, Sağlık Bakanlığı araştırmacıları ile aynıdır. (Made 17 ve Madde 45)

Öyle görünüyorki, her kurum kendi araştırmacısını kurtarıyor. Bu yöntem uygun bir yöntem değildir. Diğer Araştırmacıların neden bu haktan yararlanamadığı yönünde verilecek bir soruya verilebilecek cevap yoktur. Bu nedenle, düzenlemenin tüm araştırmacıları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesinde fayda bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber