Deneyimli 'yeni mezunlar' yetiştiriyor

Türkiye'nin uygulamalı eğitim sistemiyle hizmet veren üniversitesi İstanbul Aydın, teoriyle birlikte iş hayatını da öğretiyor. Üniversite, 8 bin şirketle temas halinde

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 14 Şubat 2014 07:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Deneyimli 'yeni mezunlar' yetiştiriyor

YAŞAR ÖZAY

Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu'yla temelleri atılan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Yerinde Uygulama Sistemi'ni hayata geçirdi. Teknolojik alt yapısıyla dünya standartlarında hizmet veren üniversite, online eğitim stüdyolarıyla uzaktan eğitim olanağı da sağlıyor. 11 fakülte, 3 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul, 3 enstitü ve 16 araştırma merkeziyle eğitim hayatını sürdüren İstanbul Aydın Üniversitesi, çağın gerektirdiği insan gücünü yetiştirmek için modern ve çağdaş eğitimöğretim ortamı yaratma hedefinde.

UYGULAMALI EĞİTİM

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, teknolojinin insan hayatına getirdiği olumlu katkıların başında eğitimden yer ve zaman sınırı olmadan faydalanmanın geldiğini belirtti. Kuruldukları günden bu yana uygulamalı eğitim misyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Aydın, "Türk eğitim sisteminin uygulamalı eğitime ciddi anlamda ihtiyacı vardı. Biz de İAÜ olarak bu alanda çok önemli başarılara imza attık. Türkiye'de uygulamalı eğitimi yükseköğretime taşıyan ilk üniversite olduk. Amacımız ezberci eğitimi yıkıp bunun yerine daha modern, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir sistem koymak" dedi.

İŞ HAYATINA ADAPTASYON

Üniversite-sanayi işbirliğiyle sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacına uygun gençler mezun ettiklerini anlatan Aydın, iş hayatına atılan öğrencilerin buna hemen uyum sağlamalarına büyük önem verdiklerini vurguladı. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uygulamalı eğitimin faydalarını en çok bu aşamada görüyoruz. Mesela bir makine ya da inşaat mühendisi mezun olduktan sonra iş hayatına girdiğinde teoride aldığı bilgileri iş hayatında uygularken bocalamıyor. Birçok üniversite mezununda bu evre hayal kırıklığını da beraberinde getiriyor."

ONLİNE STÜDYOLARI VAR

2008'de kurduğu Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'yle Bilgisayar programcılığı, turizm ve otel işletmeciliği, e-işletme programlarıyla uzaktan eğitim olanağı sunan İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğrenci ve öğretim üyeleri internet üzerinden canlı olarak karşı karşıya gelebiliyor. Online Eğitim Stüdyoları'nda gerçekleşen dersler, öğrencilerin "Sanal Sınıf" adı verilen ortamdan dersleri yazı, ses, grafik, resim, video ve animasyon şeklinde almasını sağlıyor. Uzaktan eğitim sistemi öğrencinin mobil ortamları kullanarak derse katılımını kolaylaştırdığı için daha çok tercih ediliyor. Aynı anda binlerce kişinin sanal sınıflardan faydalanmasını sağlayan İAÜ'de örgün sistemde de online eğitim merkezi hizmet veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber