3 polis memuru rüşvetten aranıyor

Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde yürütülen soruşturma kapsamında ?Rüşvet almak, irtikap, görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla gözaltına alınan 9'u polis 19 kişinin, 7 saat süren sorgulamanın ardından serbest bırakılmaları üzerine, Cumhuriyet Savcılılığı'nın itirazı sonucu 3 polis memuru için yakalama müzekkeresi çıkartıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve istihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 9 trafik polisi ile 10 iş takipcisi, ?Rüşvet almak, irtikap ve görevlerini kötüye kullanmak' suçlarından Cumhuriyet Savcılığına sevkedildi. Çok sayıda zanlı yakınlarının da geldiği adliyede ifade veren zanlıları, Cumhuriyet Savcısı daha sonra mahkemeye sevketti. Yaklaşık 7 saat ifade veren 19 kişi ifadeleri sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan zanlılar, sevinçlerini dışarıda kendilerini bekleyen yakınlarına sarılarak kutladı. Ancak bir gün sonra Cumhuriyet Savcılığı sorgu hakimliğinin kararına bir üst mahkeme nezdinde itirazda bulundu. Mahkeme Savcılığın bu isteğini haklı bularak polis memurları A.D., M.U., ile H.T. hakkında yakalama müzekkeresi çıkarttı. Polis müzekkere üzerine, zanlı 3 polis memurunu aramaya başladı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber