Müsabakada ölen milli sporcu şehit sayılacak/ Video

Tekvando Avrupa Şampiyonu Seyit Akbalık, görev şehidi addedilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2014 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Olimpiyan Derneği, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu ve Beyazkuşak Mücadele Sporları Haber Sitesi milli sporcu Seyithan Akbalık'ın ölümü ile ilgili ortak bir yazılı açıklama yaparak, milli görev sırasında hayatını kaybeden genç sporcunun görev şehidi mertebesine ulaştığını söyledi.

Türkiye Olimpiyan Derneği, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu ve Beyazkuşak Mücadele Sporları Haber Sitesi'nin yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası'na katılan milli tekvandocu Seyithan Akbalık, müsabaka esnasında kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Ankara Ulaştırma Spor Kulübü milli sporcusu Seyithan Akbalık, Afrika Kupası, olimpiyatlara puan kazandıran uluslararası müsabaka olması nedeni ile Türkiye adına görevli olarak katılmıştır.

Yarışma sırasında geçirmiş olduğu elim olay üzerine, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Genç sporcunun cenazesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, talimatı ile jet ambulans ile yurda getirildi. Tekvando Avrupa Şampiyonu, milli sporcumuz Seyithan Akbalık, Ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden, bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımız'ı söyleten bu kıymetli vatan evladımıza Allah'tan rahmet ve mağfiret, başta kederli ailesi olmak üzere sporcumuzu yetiştiren antrenörlerine, kulüplerimize, Tekvando Federasyonu'na, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Bakanlığı ve camiamıza baş sağlığı ve sabır dileriz. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Bu değerli sporcumuz, devletin müsaadesi ve federasyonun görevlendirmesi sonucu Tekvando Milli Takımı'nda ve adı geçen Uluslararası Şampiyona'da görev almıştır. Milli sporcumuz Seyithan Akbalık milli görev sırasında kort'ta hayatını kaybetmiştir. Bu nedenle kendisinin 'Görev Şehidi' addedilmesi, bu şekilde anılması ve değerlendirilmesi hem kederli ailesini hem de Türk spor camiasının üzüntüsünü biraz olsun hafifletecektir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber