Ombudsman, sınav sorusu için bilirkişiye başvurdu

Kamu Denetçiliği Kurumu C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavıyla ilgili önemli bir karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Şubat 2014 15:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ombudsman, sınav sorusu için bilirkişiye başvurdu

Kamu Denetçiliği Kurumu, bir adayın sınav sorularına yaptığı itiraz başvurusunu incelerken;

1- Aday, C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavında, A kitapçığının 2, 14, 24 ve 88 numaralı sorularına itiraz etmiştir. MEB EĞİTEK sadece A kitapçığındaki 88 nolu soruyu iptal etmiştir.

2- Aday, Kamu Denetçiliği kurumuna başvurmuştur. KDK, Çalışma Bakanlığına durumu sormuş, ancak bakanlık süreci anlatıp, A-88 nolu soruyu iptal ettiğini belirtmekle yetinmiştir. Mezkur yazıda, itiraza konu olmakla birlikte iptal edilmeyen diğer sorular için herhangi bir açıklama yer almamıştır. KDK, durumu idareye bildirerek iptali istenen 3 soruyu neden iptal etmediklerini açıklamalarını istemiştir.

3- Bunun üzerine Çalışma Bakanlığı, soruları hazırlayan akademisyenlerin iptali istenen her bir soruya yönelik cevaplarını vermiştir.

4- Kamu Denetçiliği Kurumu, sınav soruları konusunda bir ilke başvurarak, iptali istenen sorular için bilirkişiye başvurmuştur. 3 bilirkişi belirlenmiştir. Bilirkişilerden 2'si A kitapçığındaki 24 nolu sorunu hatalı olduğuna karar vermiştir.

5- Kamu Denetçiliği Kurumu, bilirkişilerin bu kararı üzerine, A-24 nolu sorunun iptal edilmesi için tavsiye kararı almıştır.

Ombudsmanın işletmiş olduğu bu süreç, idari hayatımızda, ilk kez olmaktadır. Bu nedenle oldukça önemlidir. Ancak bu sürecin işletilmiş olması kurumun işyükünü önümüzdeki günlerde oldukça arttıracaktır. Zira sınav sorularına itiraz her dönemde en yoğun yaşanan süreçlerden birisidir.

Karar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber