SSK, KPSS İle Yerleşenlerden Özürlü Olanları Atamadı

Özürlülerin KPSS yerleştirmeleri ile memur atamalarına katılmasındaki sıkıntıya daha önce sitemizde yer vermiştik. Yer verilen bu haberde, özürlü alımına ilişkin bir yönetmelik olduğu, kamu kurumunun özürlü memur almaya karar vermesi halinde yılda üç kez Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile ilana çıktığı belirtilmekteydi. İşte bugün bir örnek sunuyoruz. SSK Başkanlığı özürlü olan adayların atamalarını yapmadı. Burada hem ilgili özürlü memur adayı mağdur oldu hem de boş kalan kadro dolasıyla diğer adaylar mağdur oldu. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25.02.2006 tarihinde sitemizde yayımlanan haberde bir ziyaretçimizin değerlendirmelerine yer verilmişti. Ziyaretçimiz o günlerde gündemde olan Tarım Bakanlığı ve PTT kadrolarına yapılacak atamalar için şu hususa dikkat çekmekteydi.

"PTT sakat dağıtıcı almak istermi veya ama avukat veya özürlü mühendis....Zaten almak istese bunu yılda üç defa olan bir ilan var, onunla yapardı. Eee, o halde niye kadroların ve pozisyonların boş bırakılmasına neden olunuyor. Yazık değilmi bize? ÖSYM bunun kontrolünü nasıl yapabilir. Kişi internet üzerinden başvuruyor zaten. ÖSYM'dekiler internet üzerinden kişinin özürlü olduğunu anlaması mümkün değil.

Ben daha Tarım Bakanlığının aramadım. ama orayı da arasam, aynı şeyi söylecekler. "Biz mühendis alıyoruz. bu kişi sık sık taşraya gidecek. Gezecek. özürlü olmaması gerekiyor" falan diyecekler. İlana çıkacak olsak özürlü memur alımı ilanı ile çıkardık derler.

Diyeceğim o ki: Şimdi bu başvurularla bir çok özürlü eğer puanı yüksek ise kadrolara atanacak ve belkide başlatılmayacaklar. Ve olan bizlere olacak."

Ve işte sonuçlar...

T.C.
SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI
Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü
Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı


Sayı: B.13.2.SSK.5.01.71.00/XII-I-6106
Konu: KPSS

....

"Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik" hükümlerine istinaden, 26-30 aralık 2005 tarihleri arasında 2005 KPSS/2 tercih klavuzu ile tercihine göre ÖSYM başkanlığının 30/01/2006 tarih, B.30.1.ÖSM.0.00.46.00/01.000603 sayılı yazısı eki listeyle kurumumuz izmir teşkilatı memur kadrosuna yerleştirildiğiniz bildirilmiştir.

Atamaya esas belgelerinizin tetkikinde; Sağlık Bakanlığı .. Devlet Hastanesinin 16.03.2006 tarih, 3478 sayılı sağlık kurulu raporunun karar bölümünde sakatlığınızın %40 olduğu anlaşılmıştır.

27.07.1983 tarih, 18117 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren sakatların devlet memurluğuna alınma şartları ile hangi işlerde çalıştırılacakları hakkında yönetmelik hükümlerinin ikinci maddesinde "Sürekli olarak çalışma gücünden en az %40 oranında yoksun olduğunu, özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelikte belirtilen sağlık kuruluşlarınca verilecek resmi sağlık kurulu ile belgeleyenler bu yönetmelik hükümlerinden yararlanırlar" denilmektedir.

Bu nedenle; çalışma gücünüzü %40 kaybettiğiniz ve bu yönetmelik hükümleri gereğince açılacak özürlüler sınavına girmeniz gerektiğinden, atamanız gerçekleştirilememiştir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber