Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Şubat 2014 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzeybatı kesimler ile öğleden sonra iç ve batı bölgelerin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra İzmir, Aydın, Muğla, Antalya ve gece saatlerinde Adana çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve doğu, Marmara, Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya ile gece saatlerinde Adana çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber