Askeri personelin emekli aylığına 100 lira zam

Makam tazminatı almayan askeri personelin emekli aylığına 100 lira zam yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Şubat 2014 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri personelin emekli aylığına 100 lira zam

22 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6519 sayılı Kanunla, makam tazminatı almayan emekli subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşların emekli aylıklarına zam yapılmıştır.

İLGİLİ DÜZENLEME ŞU ŞEKİLDEDİR

MADDE 7 - 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun ek 81 inci maddesinin birinci fıkrasına "dahil kadrolar" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar" ibaresi eklenmiştir.

DEĞİŞİKLİK YAPILAN MADDE ŞU ŞEKİLDEDİR:

Milli İstihbarat Hizmetleri ve Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolar ve Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile çarşı ve mahalle bekçisi kadro unvanı esas alınarak emekli aylığı veya adi malullük aylığı ödenenlerden emekli aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara, her ay emekli aylıklarıyla birlikte 100 YTL tutarında ayrıca ödeme yapılır.

MEMURLAR.NET AÇIKLAMASI

1- Hali hazırdaki mevzuat düzenlemeye göre makam tazminatı almayan MİT ve Emniyet Hizmetleri sınıfına dahil personel ile çarşı ve mahalle bekçilerin emekli aylıkları 100 lira fazla ödenmektedir.

2- 22 Şubat tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanun gereğince, makam tazminatı almayan subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar da, emekli aylıklarını her ay 100 lira fazla almaya başlayacaktır. Bu düzenleme 22 Şubattan itibaren geçerlidir.

100 lira fazla emekli aylığı alanların bu aldığı farklar bazı durumlarda kesilmektedir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber