Yıldırım'dan 'bilet zammı' uyarısı

Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, havayolu şirketlerinin döviz kurunda meydana gelen kıpırdanmaları mazeret göstererek fiyat artırımı yapmanın fırsatçılık olarak algılanacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle fiyat artırımını telaffuz eden havayolu firmalarının ucuz uçuşları getirenler olduğunu vurgulayarak, firmaların bu durumu mazeret göstererek fırsatçılık yapmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Uşak Havalimanı'nın açılışında CNBC-e'ye konuşan Yıldırım, ?Bu dalgalanmayı bir mazaret gibi göstermek halk tarafından hoş karşılanmaz. Biz nasılsa başlattık, yolcunun ayağı alıştı. Bundan sonra da biz istediğimiz gibi fiyatları ayarlarız gibi bir yaklaşım içine girerlerse fırsatçılık olarak algılanır, dikkatli olmamız lazım?dedi.

reklam

Fiyat artışının ancak kriz dönemlerinde normal olabileceğini kaydeden Yıldırım, ?Akaryakıt fiyatlarının 3 yılda 3 kat arttığını da biliyoruz. Bu böyle devam ederse dünyadaki kriz, bölgesel anlaşmazlıklar artarsa gayet tabii bunun hesaplarını yapıp işletmeler de tedbirlerini alacaktır. Bu konuda birşey deme şansımız yok ama kısa dönemli kıpırdanmalar için böyle bir ihtimal görmüyorum?şeklinde konuştu.

ATLASJET: YAZ GELDİĞİ İÇİN FİYATLAR ARTACAK

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ise uyguladıkları fiyat artırımının döviz kurundaki hareketlilikten kaynaklanmadığını vurguladı.

Ersoy, ?Yazın fiyatlar kışa göre daha yüksektir. Bu döviz kurundaki ani yükseliş tam geçiş noktasına denk geldi. Kış fiyatlarından yaz geçişine, küçük bir ayarlama normal yaz fiyatlarına geçişten kaynaklanacak. Döviz ya da petrol fiyatından olmayacak? değerlendirmesini yaptı.

Ersoy, kış ve yaz fiyatları arasında kısa mesafelerde 10 YTL, uzun mesafelerde ise 20 YTL fark olacağını sözlerine ekledi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber