Avukat silahlı saldırıda yaralandı

TEKİRDAĞ'ın Saray İlçesi'nde avukat 45 yaşındaki Halil Tutav, verdiği vekaleti kötüye kullandığını ileri süren müvekkili Mustafa Çeken'in silahlı saldırısında çenesinden yaralandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Şubat 2014 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukat silahlı saldırıda yaralandı

Şüpheli, olayın ardından polise giderek teslim oldu.

Olay, ilçenin Cumhuriyet Meydanı'nda öğle saatlerinde meydana geldi. İstanbul'dan bir davanın duruşması için Saray'a gelen avukat Halil Tutav, lokantada yemek yedikten sonra otomobiline bineceği sırada, arkasından gelen Mustafa Çeken tabancayla tek el ateş etti. Çene altına isabet eden kurşunla yaralanan Tutav, otomobilini çalıştırıp Saray Devlet Hastanesi'ne geldi. Yaralı avukat hastanede tedavi altına alınırken, silahlı saldırgan Mustafa Çeken, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek suç aleti tabancayla birlikte teslim oldu.

Avukat Halil Tutav, ilk yapılan müdahalesinin ardından ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayenede çene altından giren kurşunun çene kemiklerini kırdığı tespit edildi. Tutav'ın konuşamadığı için yanında bulunan avukat arkadaşlarına "Bu manyak yakalandı mı?" diye yazarak saldırganın yakalanıp-yakalanmadığını sorduğu belirtildi.

Eşinin hakim olduğu ve İstanbul'da görev yaptığı belirtilen avukat Halil Tutav'ın yaralandığını duyan meslektaşları da hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Çorlu'da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Milletvekili Emre Köprülü de hastaneye gelerek Avukat Tutav'ı ziyaret etti, "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Avukat Halil Tutav'ın Çorlu Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürerken ambulansla İstanbul'daki başka bir hastaneye sevkini istediği belirtildi.

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne silahıyla birlikte teslim olan Mustafa Çeken'in ifadesinde "Verdiğim vekaleti kötü yönde kullandı. Beraber iş yapıyorduk. İnşaatını elimden aldı, ben de kızdım" dediği belirtildi.

Soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber