Asistan doktorlardan kadro eylemi

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne asistan doktor kadrosu verilmediğini bu nedenle de çalışma koşullarının ağırlaştığını savunan asistan doktorlar, altı gün önce greve başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Şubat 2014 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asistan doktorlardan kadro eylemi

İZMİR'in Yelişyurt semtindeki Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan asistan doktorlar, kadro azlığı nedeniyle 36 saat nöbet tutup uykusuz bir şekilde görevlerine devam ettiklerini belirterek, çalışma şartlarının düzeltilmesi için eylem yaptı. Altı gündür, taleplerinin yerine getirilmesi amacıyla grev yaptıklarını kaydeden doktorlara, diğer hastanelerden de meslektaşları destek verdi.

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne asistan doktor kadrosu verilmediğini bu nedenle de çalışma koşullarının ağırlaştığını savunan asistan doktorlar, altı gün önce greve başladı. Greve destek olmak isteyen, Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi'nde görev yapan bazı doktorlar da bugün toplanıp, Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Burada yapılan basın açıklamasında asistan doktorların sorunlarına dikkat çekildi. Grevdeki doktorlara, İzmir Tabip Odası'nın da aralarında bulunduğu, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları destek verdi.

SOMUT ADIM İSTEDİLER

Hastane bahçesinde toplanan yaklaşık 500 kişi adına konuşan Asistan Doktor Emel Yaldır, "Daha önce de sorunlarımızı dile getirdik. Hastenemizdeki azalan asistan hekimler nedeniyle artan iş yükü ve azalan maaşlarımızdan söz ettik. Ancak 2014 TUS bahar sınavında Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadro açılmaması, Katip Çelebi Üniversitesi'ne de iş yükünü hafifletecek kadar kadronun açılmaması nedeniyle iş bırakma kararı aldık. Bugün grevimizin altıncı günü. 2011 yılında yaklaşık 370 olan asistan hekim sayısı, bu yıl 250'lere kadar düşmüş olup, yıl ortasında 220 olması bekleniyor. 69'u yoğun bakım olmak üzere bin 100 yatak kapasiteli, 209 poliklinik odası olan, yılda 2 milyon hastanın ayaktan 56 bin hastanın yatarak tedavi gördüğü hastanemizdeki sayının nedenli az olduğunu göstermek için örnek verilebilir. Yatak kapasitesi hastanemizin yarısı kadar olan 600 bin poliklinik hastası bakan ve 26 bin hastanın yatarak tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi'nde 400 asistan görev yapmaktadır. Yatak kapasitesi hastanemizle aynı olan Ankara Numune Hastanesi'nde 496 asistan çalışmaktadır. Asistan hekim alınmadıkça, omuzlarımızdaki yükün arttığını ve hatalı teşhis konulma riskinin arttığını belirtmek istiyoruz. Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüştük ve taleplerimize karşılık alamadık. Taleplerimizle ilgili somut adımların atılmasını istiyoruz" dedi.

36 SAAT NÖBET, UYKUSUZ GÖREV

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Suat Kaptaner, konuşmasında hükümeti eleştirdi. Op. Dr. Kaptaner, "Asistanlar 36 saat uykusuz çalışıp göreve devam ediyor, sonra 'Hastalara güler yüzlü davranılmıyor' diyorsunuz. Kimseyi kandırmayın buna neden olan, Sağlık Bakanlığı ve YÖK'tür. Doğrusu bu hükümettir. Bizim talebimiz şu, bu hastaneye asistan hekim kadrosu vereceksiniz. Asistan hekimler başta olmak üzere bütün hekimlerin ödemelerini güvenceli olarak her ay düzenli bir şekilde yapacaksınız. Eğer taleplerini vermezseniz veremiyorsanız, koltuklarınızı bırakıp gidin, biz hastanemizi bırakmayacağız. Milletvekilleri ve Ankara'daki yöneticilere sesleniyorum, siz Sağlık Bakanlığı'nın önüne gidip yatın ve bize 'Sizin taleplerinizi kabul ettirdik' diye müjde verin. Hastalarımıza da sesleniyoruz bizim mücadelemize destek verin. İyi ve güler yüzlü hizmet almak istiyorsanız, burada mücadele veren hekimlere destek olun" diye konuştu. Konuşmalar sırasında sık sık "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Asistan hekim köle değildir", "Birleşe birleşe kazanacağız" diye slogan atan grup daha sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber