TSE uzaktan eğitim sistemine geçiyor

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, yılda yaklaşık 12 bin kişiye eğitim verdiklerini belirterek, enstitünün Mayıs ayında uzaktan eğitim vermeye başlayacağını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2014 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSE uzaktan eğitim sistemine geçiyor

Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enstitünün ilk etapta helal gıda inceleme uzmanlığı ile kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemleri alanlarında "e-eğitim" vereceğini ifade etti.

TSE'nin, kalibrasyon, ürün, personel ve sistem belgelendirme alanlarında ülkenin yetişmiş personel ihtiyacının karşılanması amacına yönelik eğitimler verdiğini anımsatan Şentürk, bu kapsamda her yıl ortalama 700-900 arasında eğitim programı açtıklarını ve yaklaşık 12 bin kişinin bu hizmetten faydalandığını dile getirdi.

Şentürk, kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, gıda güvenliği, bilgi güvenliği gibi yönetim sistemleri, helal gıda uzmanlığı, kaynakçılık, tahribatsız muayene uzmanlığı gibi mesleki yeterlilik eğitimlerinin yanında kalibrasyon, laboratuvar, bilişim teknolojileri gibi alanlarda da eğitim verdiklerini anlattı.

TSE'nin Mayıs ayı itibarıyla başlamayı planladığı "e-eğitim" sisteminin, söz konusu alanlarda eğitim alanlara çok önemli avantajlar sağlayacağını vurgulayan Şentürk, şöyle konuştu:

"Uzaktan eğitim sistemi ile eğitim alanlar, paket ve kampanyalarla bütünleşik eğitim alabilecekler. Mekan sınırlaması ortadan kalktığı için yurtdışı da dahil olmak üzere profesyonel ve tecrübeli eğitimcilerden yararlanarak, kişisel öğrenme modülleriyle öğrenme hızlarına göre ilerleyebilecekler. Eğitimler animasyon, simülasyon, interaktif kitap, e-kitap gibi teknolojik desteklerle verilecek. Ulaşım, konaklama gibi masraflar dikkate alındığında söz konusu sistemin uygulanmasıyla eğitim maliyetlerinde yaklaşık yüzde 40 azalma olacağını öngörüyoruz."

TSE Başkanı Şentürk, zaman ve mekan sınırlamasını ortadan kaldıran ve masrafsız eğitim şansı sunan sistemin, daha çok kişinin TSE'den eğitim almasına imkan sağlayacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber