Maliye: Bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesi mümkün değil

Vakıf, dernek, kanunla kurulmuş kurum ve kuruluşlar ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları lehine bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesi mümkün bulunmamaktadır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2014 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye: Bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesi mümkün değil

Maliye Bakanlığı, vakıf, dernek, kanunla kurulmuş kurum ve kuruluşlar ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları lehine bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde, Maliye Bakanlığı'na başvurarak, TÜRGEV'e tahsis edildiğini belirttiği Tuzla'daki 57 dönüm araziyle ilgili bilgi istedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek adına gönderilen cevapta, Hazine'ye ait taşınmazların kamu yararı gözetilerek eğitim, sağlık kültür ve sportif faaliyetlerde kullanılmak üzere irtifak hakkı kurulmak suretiyle bu alanlarda görev yapan kamu yararına çalışan derneklere, vergi muafiyeti tanınan vakıflara, vakıflarca kurulan yükseköğretim kurumlarına, kanunla kurulmuş kurum ve kuruluşlar ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına verilebildiği vurgulandı.

Kamu yararının gözetildiği bu alanlarda belirtilen kurum ve kuruluşlara bedeli karşılığında irtifak hakkı tesisi yapıldığı vurgulanan yazıda, "Ayrıca süre sonunda bu taşınmazlar, üzerindeki tüm yapı ve tesisler ile birlikte sağlam ve işler durumda tazminat veya bedel ödenmeksizin hazineye intikal etmektedir. Vakıf, dernek, kanunla kurulmuş kurum ve kuruluşlar ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları lehine bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesi mümkün bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber