Kahraman çaycı: Danıştay baskınında can kaybının artmasını engelledi

Haber Giriş : 25 Mayıs 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay baskınında odada bulunan çaycı Cafer Özbek'in can kaybının artmasını engellediği ortaya çıktı. Saldırı sırasında Özbek, Arslan'ın koluna vurarak dikkatini dağıttı. Paniğe kapılan katil, odadan kaçarken kahraman çaycı peşinden bağırarak yakalanmasını kolaylaştırdı

İkinci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ölümü ve dört hakimin yaralanmasıyla sonlanan saldırı anının ayrıntıları bir bir ortaya çıkıyor. Saldırı sırasında, çay servisi için odada bulunan, hizmetli Cafer Özbek'in saldırgana yönelik müdahalesinin, can kaybını artmasını engellediği ortaya çıktı. Kahraman çaycıyı AKŞAM buldu.

BOŞ ELİYLE TUTTU

Çaycı Cafer Özbek'in, saldırgana yönelik müdahalesi şöyle gelişti: İkinci Daire Heyeti toplantı sırasında Cafer Özbek'ten çay getirmesini istedi. Özbek, saat 09.44'te çayları getirerek servis için odaya girdi. Bu sırada toplantı odasına saldırgan avukat Alparslan Arslan girdi. Arslan, silahını art arda ateşlemeye başladı. Bu sırada kapının arkasında kalan ve ilk etapta saldırgan tarafından fark edilmeyen çaycı Cafer Özbek, ilk şoku atlattıktan sonra boşta kalan eliyle saldırganın koluna vurdu.

ARSLAN PANİĞE KAPILDI

Çaycı Cafer'in müdahalesiyle dikkati dağılan ve paniğe kapılan Arslan, saldırıya son vererek odayı terk etti. Kan gölüne dönen odada, yaralıların feryatları yükseliyordu. Danıştay 2'nci Dairesi'nin sekreteri Aynur Taslı, saldırıyı telefonla Başkan Sumru Çörtoğlu'na bildirirken, çaycı Cafer Özbek de, saldırganın peşine düştü.

Merdivenlerden kaçmaya çalışan Arslan'ı, ölümü göze alarak beş kat izleyen Cafer Özbek, bir yandan da 'saldırgan kaçıyor yakalayın' diye bağırmaya başladı. Çaycı Cafer'in uyarısı üzerine, Danıştay'ın girişinde görevli polis memurları Şenol Altan ve Ercan Kızılhan, merdivenlere yöneldi. Tabancasını saklayan ve soğukkanlı davranmaya çalışan Arslan, 'yukarıda bir kargaşa yaşandı' diyerek polisleri atlatmaya çalıştı.

TAM BEŞ KAT TAKİP ETTİ

Bu sırada giriş katına yetişen çaycı Özbek, çıkış kapısına yönelen Arslan'ı işaret ederek 'Saldırgan bu yakalayın' diye bağırdı. Paniğe kapılan Arslan, tabancasını çıkararak bir kez daha ateşledi. Ancak soğukkanlı davranan polis memurları ölümü göze alarak Arslan'ı etkisiz hale getirdi.

FAİLİ MEÇHUL KALMADI

Bu sırada çaycı Cafer Özbek, polislere Alparslan Arslan'ın yakalanması için yardım da etti.Böylece çaycı Cafer Özbek, bu davranışıyla can kaybının artmasını engellerken belki de faili meçhul dosyalar arasında kalıp kaybolacak kanlı saldırının aydınlanmasında en önemli rollerden birini üstlenmiş oldu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber