AÜ'de cinsel taciz ve saldırıya karşı destek birimi

AÜ Rektörü Prof. Dr. İbiş: -"Sosyal sorumluluk bilinciyle kadın çalışmalarına çok önem veriyoruz. Üniversite Cinsel Tacize ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi oluşturduk.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2014 11:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
AÜ'de cinsel taciz ve saldırıya karşı destek birimi

MERVE YILDIZALP - Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, sosyal sorumluluk bilinciyle kadın çalışmalarına çok önem verdiklerini belirterek, cinsel taciz, cinsel saldırı, cinsel istismar ve misilleme iddialarını inceleyecek, şikayetçi ve hakkında şikayette bulunulan kişi arasında onarıcı adalete ilişkin girişimlerde bulunacak Cinsel Tacize ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi oluşturduklarını bildirdi.

Prof. Dr. İbiş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün 104 yıldır kutlandığını hatırlatarak, 1857 yılında New York'da yanarak ölen kadın işçileri anmak üzere başlatılan bu günde yapılan etkinliklerin, toplumda farkındalık yaratması açısından önemli olduğunu belirtti.

Çağdaş birçok ülkede olmayan kadın haklarının Türkiye'de tanınmış olmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün etkisinin büyük olduğunu dile getiren İbiş, ancak kadınların istihdama katılması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda halen bazı sıkıntılar olduğunu dile getirdi. İbiş, "Siyaset arenasına bakıldığında, kadın siyasetçilerin çok az olduğunu görüyoruz. 3 bin civarında erkek belediye başkanı var, Türkiye'de 30 tane bile kadın belediye başkanı yok" diye konuştu.

-"Her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor"

Kadın cinayetlerine, çocuk yaşta evliliğe ve kadına yönelik şiddete de dikkati çeken İbiş, "Her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor" dedi.

Ankara Üniversitesinin sosyal sorumluluk bilinciyle kadın çalışmalarına çok önem verdiğini ifade eden İbiş, "Üniversite bünyemizde Kadın Platformu oluşturuldu. Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) kuruldu. Cinsel Tacize ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi oluşturduk" dedi.

Prof. Dr. İbiş, Cinsel Tacize ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi'nin şikayetleri sonuçsuz bırakmadığını ve mağdurlara yönelik destek mekanizmaları geliştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Birim, KASAUM bünyesinde çalışan, birim koordinatörü, birim kurulu ve uzmanlardan oluşuyor. Birim kurulu, cinsel taciz, cinsel saldırı, cinsel istismar ve misilleme iddialarını inceleyecek, şikayetçinin talebi halinde, şikayetçi ve hakkında şikayette bulunulan kişi arasında onarıcı adalete ilişkin girişimlerde bulunacak. Ayrıca, cinsel taciz konularında soruşturmacılara ve ilgili idari birimlere bilirkişi desteği sunacak, ağır taciz durumlarıyla ilgili acil tedbirleri almak için yetkili organlarla işbirliği yapacak, üniversitede cinsel tacize ve cinsel saldırıya karşı farkındalık yaratacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber