25/05/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Mayıs 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 10.45'te Kuveyt Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Muhammed El Salim El Sabah'ı kabul edecek. Sezer daha sonra İstanbul'a hareket edecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.
- CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM Anayasa Komisyonu toplantısı saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı 10.30-14.30 saatleri arasında yapılacak.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM AB Uyum Komisyonu toplantısı saat 13.30'da yapılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da Kuveyt Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Muhammed El Salim El Sabah'ı kabul edecek. Erdoğan, saat 12.00'de Almanya'ya hareket edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da saat 11.00'de, 'Dış Ticaret ve Ekonomideki Son Gelişmeler' konulu toplantıya katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Ankara'da saat 10.00'da, eşi Şahsenem Sema Çelik'in eserlerinin yer aldığı yağlı boya resim sergisinin açılışına katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Okan Üniversitesi ve Turizm Yatırımcıları Derneği işbirliği ile saat 09.30'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirilecek olan "Turizm'de Yeni Yaklaşımlar" konulu sempozyuma katılacak.
- Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Ali Babacan ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER), "AB Yolunda Kadın" projesi kapsamında 2 gün sürecek "AB Yolunda Kadın-İlk Adımlar" başlıklı konferansın açılışına katılacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 10.00'dan itibaren, The Marmara Oteli'nde düzenlenecek olan Avrupa Verimlilik Merkezleri Birliği (EANPC) toplantısına katılacak.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, saat 12.30'da, Sepetçiler Kasrı'nda YASED'in vereceği öğle yemeğine katılacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 17.00'de, Muammer Karaca Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan 'Yerel Sivil Güçbirliği Merkezi'nin kuruluş yıldönümü törenlerine katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte saat 10.30'da, İstanbul Metropolitan Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi'nde düzenlenecek olan "Tarihi Türk Evleri Haftası" kutlamalarına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Ankara İl Başkanı Muharrem Soğuksu, saat 14.00'te Ankara Mimarlar Odası Başkanı Nimet Özgönül'ü ziyaret edecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Merkez Bankası eski Başkanı Süreyya Serdengeçti, Ankara'da saat 10.00'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.
- Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Dr. A. Zahid Akman, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, 'Etik Günü' dolayısıyla Ankara'da saat 10.00'da bir etkinlik düzenleyecek.
- ATO ile Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Çanakkale gezisine gönderilecek öğrenciler, saat 09.45'te uğurlanacak.
- Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi Genel Başkanı Avukat Kadir Kartal, saat 14.00'te Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'na başsağlığı ziyaretinde bulunacak.
- Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, saat 13.00'te 'Bırak Kazan 2006' yarışmasının çekilişini gerçekleştirecek.
- BOTAŞ Genel Müdürlüğü, saat 09.00'da Nazilli-İzmir Doğalgaz İletim Hattı ihalesi gerçekleştirecek.
- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 39. Dönem Olağan Genel Kurulu, Ankara'da saat 10.00'da yapılacak.
- Kamu Emekçileri Sendikaları Ankara Şubeler Platformu, saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.
- Türkiye Belediyeler Birliği Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ankara'da saat 10.00'da yapılacak.
- Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, saat 17.00'de DYP Ankara İl Başkanı Bülent Kuşoğlu'nu ziyaret edecek.
- Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı tarafından saat 10.30'da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Çocuk Sağlığı Hastanesi'ne 5 adet genç odası takımı bağışlanacak.
- ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlköğretim Okulu öğrencileri, saat 18.30'da Frig kostümleriyle tarihi anlatacak.
- Türk Japon Vakfı tarafından Ankara'da saat 19.30'da, Geleneksel Japon Çiçek Düzenleme Sanatı gösterisi düzenlenecek.
- 'Kamu Sektöründe Performansı Ölçme ve Değerlendirme Stratejileri' konulu toplantı, Ankara'da saat 18.30'da başlayacak.
- Şişli Belediye Başkanlığı ile Türk Kalp Vakfı işbirliğiyle, 19 Mayıs Mahallesi'nde yaptırılan semt polikliniği ile yan tarafındaki Adile Naşit Parkı'nın açılışı için saat 10.00'da bir tören düzenlenecek.
- İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nde saat 11.00'de basın açıklaması yapılacak.
- 'İstanbul Kümelenme Konferansı', saat 10.00'da The Marmara Otel'de başlayacak.
- Üstad Necip Fazıl Kısakürek, saat 10.30'da Eyüp Sultan Kabristanı'ndaki mezarı başında anılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------
"Turizm'de Yeni Yaklaşımlar" konulu sempozyum
- Okan Üniversitesi ve Turizm Yatırımcıları Derneği işbirliği ile düzenlenen "Turizm'de Yeni Yaklaşımlar" konulu sempozyum, saat 09.30'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katılacağı sempozyumda Derya Sazak, Mehmet Yılmaz, Zafer Atay gibi gazetecilerin yanısıra Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Dr. Oktay Varlıer, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, Yunan Turizm Girişimciler Derneği Genel Direktörü Georgios Drakopoulos ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy da konuşmacı olarak yer alacak.

"AB Yolunda Kadın-İlk Adımlar" başlıklı konferans
- Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER), "AB Yolunda Kadın" projesi kapsamında iki gün sürecek "AB Yolunda Kadın-İlk Adımlar" başlıklı konferansı saat 08.30'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde yapılacak. Konferansın açılış konuşmalarını, Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Ali Babacan, Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları ve Kadın Erkek Eşitliği Komitesi ve Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Emine Bozkurt yapacak.

METEM'in temel atma töreni
- Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası'nın (TÜTSİS) 'Bilgisayarlı Eğitime Destek' kampanyası kapsamında Çerkezköy'de yapılacak olan İşletmeler Üstü Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) temel atma töreni, saat 15.00'te Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TÜTSİS Başkanı Halit Narin, TÜTSİS Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türk Tekstil Vakfı Başkanı Sadık Oğuz'un yanısıra Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Çerkezköy Kaymakamı M. Caner Akay ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Erten'in de katılımıyla gerçekleştirilecek.

Eczacıbaşı'ndan 'Kanyon' tanıtımı
- Eczacıbaşı Topluluğu ile İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından gerçekleştirilen Kanyon'un tanıtımı saat 10.00'da Kanyon Wagamama'da (Büyükdere Cad. No:185 Levent) yapılacak. Toplantıya, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Gürman Tevfik ile Kanyon Yönetim İşletim Pazarlama Şirketi Genel Müdürü Markus Lehto katılacak.

Alarko Carrier'ın ek üretim hattının açılışı töreni
- Isıtma-soğutma sektörünün öncülerinden Alarko Carrier'ın, artan ihracat taleplerini karşılayabilmek amacı ile Dudulu Panel Radyatör Fabrikası'nda yaptığı ek üretim hattının açılışı töreni saat 16.00'da Alarko Carrier Dudulu Panel Radyatör Fabrikası'nda (Yukari Dudullu Sanayi Bölgesi/Ümraniye) yapılacak.

"Travel Turkey 2006 Turizm Fuarı''
- TÜRSAB tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek "Travel Turkey 2006 Turizm Fuarı'', Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda açılacak.

TMSF Başkanı Ertürk'ün toplantısı
- TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün Telsim'in son dönemdeki çalışmaları ve önümüzdeki döneme ilişkin gelişmeleri anlatacağı toplantı, saat 09.30'da Polat Renaissance Oteli'nde yapılacak.

TINA Projesi ve TINA Vıenna'nın tanıtımı
- TINA Vienna Transport Strategies GmbH kuruluşu, AB destekli, AB genelinde, üye olan olmayan bağlantılı ülkeleri kapsayan "Ulaşım Aeğı"nı geliştirmek ve sürdürülebilir "mobilite alt yapısı" tesis etmek amacı ile uygulamaya aldığı TINA Projesi kapsamında Türkiye'de "Avrupa Ulaştırma Ağı" projesi çerçevesinde öngörülen toplam bütçe 400-500 milyar Euro olup, 2006 yol haritasında kullanılmak üzere 4.6 milyar Euro bloke edildi. TINA Projesi ve TINA Vıenna'yı tanıtmak amacı ile sempozyum öncesi düzenlenen toplantı saat 19.00'da Rahmi M. Koç Müzesi'nde yapılacak.

"Türkiye Fotoğrafının Gerçek Koleksiyonu" projesinin tanıtımı
- "Türkiye Fotoğrafının Gerçek Koleksiyonu" olarak nitelendirilen ve Türkiye'deki fotoğraf sanatçılarının kendi seçkilerinden oluşan toplam 30 kitabın Türkiye tanıtımı, İtalyan Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Avrupa Plastik Cerrahi Derneği Kongresi
- Bu yıl 17.'si düzenlenen Avrupa Plastik Cerrahi Derneği Kongresi (EURAPS) saat 10.30'da Conrad Otel'de yapılacak.

"Özbekistan Tanıtım Toplantısı"
- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Özbek İş Konseyi tarafından, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nabican Kasımov ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Sayora Ataeva'nın katılımı ile saat 11.00'de TOBB Plaza Konferans Salonu'nda "Özbekistan Tanıtım Toplantısı" gerçekleştirilecek. Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov ve Ticaret Müşaviri Nodirbek Hoşimov'un da birer konuşma yapacağı toplantıda Özbekistan'daki son ekonomik gelişmeler, yatırım ve işbirliği imkanları ile KOBİ'ler konusunda sunumlar yapılacak ve katılımcıların soruları yanıtlanacak.

1. Karadeniz ve Hazar Düzenleyici Konferansı
- Turkcell'in ana sponsorluğunda, Telekomünikasyon Kurumu tarafından düzenlenen 1. Karadeniz ve Hazar Düzenleyici Konferansı, saat 09.30'da İstanbul Movenpick Oteli'nde gerçekleştirilecek. Konferansa Azerbaycan Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı İltimas Memedov, Ukrayna Haberleşme Düzenlemeleri Komisyonu Başkanı Oleg Hayduk, AB Komisyonu Bilgi Toplumu Genel Direktörü Fabio Colasanti ve Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası Kıdemli Başkan Danışmanı Motoo Kusakabe gibi pek çok yönetici katılıyor.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------
Papa XVI. Benedict'in Polonya ziyareti
- Papa XVI. Benedict'in 4 gün sürecek Polonya ziyareti başlıyor. Benedict, Auschwitz'teki Nazi kamplarını da ziyaret edecek.

Blair'in ABD ziyareti
- İngiltere Başbakanı Tony Blair, ABD Başkanı Bush ile biraraya gelerek, Irak konusunda görüşmelerde bulunacak.

AB yetkililerinin Rusya ziyareti
- AB yetkilileri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile biraraya gelecek.

Karadağ'daki bağımsızlık referandumu
- Karadağ'daki bağımsızlık referandumundan "evet" sonucu çıkmasının yankıları sürüyor.

Danimarka Kraliçesi Margrethe'in Yunanistan ziyareti
- Danimarka Kraliçesi Margrethe'in ziyareti devam ediyor.

Cannes Film Festivali devam ediyor
- Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 59.'su yapılan Cannes Film Festivali etkinliklerle sürüyor.

Mbeki'nin Londra ziyareti
- Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki'nin resmi ziyareti devam ediyor.

İran'ın nükleer programı

- İngiltere, Çin, Fransa, Almanya ve Rusya'dan temsilciler, İngiltere'nin başkenti Londra'da biraraya geldi. İran'ın nükleer programından kaynaklanan krizin çözümü noktasında atılacak adımları masaya yatırıldı. Toplantının yankıları devam ediyor.

Bakanlar düzeyinde terörizm müzakeresi başlıyor
- BM tarafından düzenlenen terörizm görüşmeleri Madrid'de başlıyor. Müzakerelere bakanlar düzeyinde katılım olacak. Görüşmelerde öncelikle Batı ve Orta Afrika'daki terör olayları ele alınacak.

SPOR GÜNDEMİ
----------------------------
- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, itirazlar saklı kalmak koşuluyla liglerin tescili, olağan mali genel kurul tarihinin belirlenmesi, yabancı oyuncu statüsünde yapılması düşünülen değişiklikler ve 2006-2007 sezonunda uygulanacak talimatlarda yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Beylerbeyi Tesisleri'nde saat 10.00'da toplanacak.
- Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Sadettin Saran, Fenerbahçe Kulübü başkan adaylığı ile ilgili saat 11.30'da Çırağan Oteli'nde bir basın toplantı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber