Müezzinoğlu: 'Sağlıkta şiddet' cümlelerini duymak istemiyoruz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Son dönemde kalbimizi inciten, gönlümüzü kıran 'sağlıkta şiddet' cümlelerini duymak istemiyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2014 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: 'Sağlıkta şiddet' cümlelerini duymak istemiyoruz

Müezzinoğlu, Mudanya ilçesinde inşa ettirilen Devlet Hastanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2002 yılında Türkiye'nin bütçesinden sağlık yatırımlarına ayrılan payın 190 milyon lira olduğunu, bunun 2013'te 1 milyar 700 milyon lirayı bulduğunu bildirdi.

Türkiye'nin, sağlık yatırımlarına 2002'nin 10 misli pay ayıran bir ülke haline geldiğini vurgulayan Müezzinoğlu, bundan dolayı bu modern hastaneleri inşa ettiklerini söyledi.

Müezzinoğlu, 2002'de Türkiye'de 869 yoğun bakım yatağı bulunduğunu, bunun şimdi 17 binin üzerine çıktığını kaydederek, yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı ise 660 iken bugün 8 binin üzerinde olduğu anlattı.

Ülkede, 2002'de 20 bin vatandaşa bir poliklinik, bugün ise 2 bin vatandaşa bir poliklinik ve uzman düştüğünü dile getiren Müezzinoğlu, sağlıkta çok farklı bir noktaya geldiklerine işaret etti.

Türkiye'deki ambulans sayısının 2002'de 630 olduğu ve son bir yılda bin 250 ambulans dağıttıkları bilgisini veren Müezzinoğlu, bu yıl 700 ambulansın ihalesine çıktıklarını ve yıl sonuna kadar bunların da devreye gireceğini aktardı.

- "Rüyanda ambulans uçak, ambulans helikopter görebiliyor muydun?"

Şu anda 4 binin üzerinde ambulansa sahip olduklarına değinen Müzzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bundan, Cumhuriyet Halk Partili vatandaşlarımız rahatsız değil de CHP'liler rahatsız. Ben de soruyorum; ey Kılıçdaroğlu, 10 yıl önce rüyanda ambulans uçak, ambulans helikopter görebiliyor muydun? Sen SSK Genel Müdürü iken bu millet ilaç bulamıyordu. Şimdi Türkiye farklı bir noktaya geldi. Çünkü milletiyle yürüyen bir AK Parti, milletiyle beraber koşan bir Recep Tayyip Erdoğan var. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıma derdi olan bir AK Parti var. Lafla Atatürkçülük, cumhuriyetçilik olmaz. Atatürk'ün gölgesine yan gelip de yatarak bu ülke ve bu millet yükselmez."

- "Okyanus ötesinden destek almaya çalışıyorlar"

Müezzinoğlu, bu başarıların, yaptıkları çalışmalar sayesinde hayata geçtiğini söyledi.

Millete tuzak kurulmamasını isteyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Kurduğunuz tuzakların çok ağır bedellerini bu millet ödedi ama artık yağma yok, artık AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan var. Milletle beraber yürüyen, milletin yarınlarını düşünen, bu ülkeyi dünyanın gelişmiş ülkeleri seviyesine çıkarmaya çalışan bir AK Parti var. Türkiye'nin, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü hedeflerine gitmesinden, Almanya, İngiltere, İsrail rahatsız oluyor ama ey CHP, ey MHP, sen neden rahatsız oluyorsun? Bütün bu rahatsızlıklarını güçlü hale getirebilmek için de okyanus ötesinden destek almaya çalışıyorlar."

Temellerini attıkları, inşaat aşamasında olan 31 bin yatak kapasiteli 216 hastaneyi daha ülkeye kazandıracaklarını belirten Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının da bu alandaki başarılarında pay sahibi olduğuna dikkati çekti.

- "Ne olur onlara kendi canınız gibi bakın"

Sağlık hizmetinin kutsal olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Ne olur onlara sahip çıkın. Ne olur onlara kendi canınız gibi bakın. Ne olur onlara yüksek sesle konuşmayın. Son dönemde kalbimizi inciten, gönlümüzü kıran 'sağlıkta şiddet' cümlelerini duymak istemiyoruz. Hemşiremize, ebemize, hekimimize, sağlık çalışanımıza herhangi bir vatandaşımızın yüksek sesle konuşmasını bile doğru bulmam, sizler de doğru bulmayın. En zor zamanınızda, en çaresiz olduğunuz anda eşinizi, evladınızı, annenizi, kendinizi teslim edeceğiniz o güvenli yuvaya, o güvenli yuvanın mensuplarına ne olur yanlış yapmayın. Onlara sahip çıkalım."

Müezzinoğlu daha sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile kurdeleyi keserek, binanın açılışını gerçekleştirdi.

Hastaneyi gezen ve bazı hastaların sorunlarını dinleyen Müezzinoğlu, bir hastanın, "Sayın Bakanım, Mudanya'ya diyaliz merkezi istiyoruz" yazılı pankart açması üzerine, "Ama bu eyleme girer" diye espri yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber