MEB'den öğretmen emekliliğine ilişkin açıklama

Haber Giriş : 25 Mayıs 2006 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.03.04.27-215/ 43021 24/05/2006
Konu : Emeklilik İşlemleri

İlgi : a) 12/05/1992 tarihli ve 21226 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 3797 Sayılı Kanun,
b) 24/05/2006 tarihli ve 26177 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 5504 Sayılı Kanun.

Bakanlığımız Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında görev yapan Yönetici, Öğretmen ve İlköğretim Müfettişlerinden emekliliklerini isteyenlerin emeklilik işlemleriyle ilgili olarak, ilgi (a) 3797 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanunun Ek 1 inci maddesinde ;

?Son bir yıllık sürenin en az yarısında Eğitim ve Öğretim Hizmetleri sınıfına ait bir kadroda bulunup emeklilik hakkını kazananlardan (son bir yıl içerisinde istifa etmiş veya müstafi sayılmış olanlar dahil), emekliliklerini isteyenlerin emeklilik işlemleri Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde yapılır. Bu aylar dışında emeklilik işlemi yapılabilmesi için görev yapılan İl sınırları içerisinde emeklilik talebinde bulunan personelin sınıf ve branşında öğretmen fazlasının bulunması ve Millî Eğitim Bakanlığının uygun görmesine bağlıdır .? denilmektedir.

Bu Kanun maddesinde geçen ? Temmuz ve Ağustos ayları ? ibaresi, ilgi (b) 5504 sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile ? Haziran ve Temmuz ayları ? olarak değiştirilmiştir.

Buna göre; emeklilik için gerekli olan fiilî hizmet süresini doldurarak emekliliklerini isteyenlerden, yapılacak inceleme sonucu emekliye ayrılmalarında bir engel bulunmadığı anlaşılanların (sicil dosyaları İlinizce tutulanların), emeklilik onayları alınıp kendilerine tebliğ edilerek görevleri ile ilişiklerinin en geç Temmuz ayı sonu itibariyle kesilmesi sağlanacak, tahsis belgeleri de T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında olup, sicil dosyaları Personel Genel Müdürlüğünce tutulan, İlköğretim Müfettişleri ile doğrudan merkeze bağlı okul/kurum personelinden emekliliklerini isteyenlerin de emeklilik işlemleri Haziran ve Temmuz ayında sonuçlandırılacak şekilde başvuruları Bakanlığımıza intikal ettirilecektir.

Ayrıca, ?Haziran ve Temmuz aylarında? emekliye ayrılmaları uygun görülen öğretmenlerimizin emekliye sevk edildiklerine dair bilgileri, İLSİS özlük modülündeki emeklilik bilgileri bölümüne girilecektir. Bu da, Eğitim ve Öğretimin aksamadan yürütülmesi için gerekli olan öğretmen atama plânlamasının sağlıklı olarak yapılmasına imkân tanıyacaktır.

Bilgilerinizi ve ilgililere acele duyurulması hususunda,
Gereğini önemle arz ve rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür

DAĞITIM :
Gereği : Bilgi :
- Merkez Teşkilâtı Birimlerine T.C.Emekli Sandığı Genel Müdürlüğüne
- 81 İl Valiliğine
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber