Sağlık Bakanlığı'ndan tuz tavsiyeleri

Sağlık Bakanlığı tuzla ilgili sorulara sosyal medyadan yanıt verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2014 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Sağlık Bakanlığı'ndan tuz tavsiyeleri

Sağlık Bakanlığı "Tuza Dikkat Haftası" nedeniyle sosyal medya üzerinden vatandaşlardan bu konuda gelen soruları cevapladı.

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Dyt. Alev Keser, vatandaşların facebook ve twitterdan gönderdiği soruları yanıtladı.

"Yemeklerde aşırı tuz kullanıyorum ne yapmalıyım?" sorusuna, "Tuzsuz da alışabilirsiniz ancak bir gün tuzlu bir gün tuzsuz yerseniz bırakmanız zor olacaktır" yanıtını veren Keser, tuz alışkanlığının sonradan kazanıldığını, çocuklara ne kadar geç alıştırılırsa neden olabileceği hastalıklara yakalanma riskinin de o kadar düşük olacağını belirtti.

İyotlu tuz kullanılmasını öneren Keser, vü günlük ortalama 5 miligram tuza ihtiyacı olduğunu, bunun besinlerle bile karşılanabileceğini ifade etti. Keser, "Günlük tüketmemiz gereken tuz miktarı 5 gramı aşmamalıdır. Tuzu sadece sofrada kullandığımız tuzluktan almıyoruz. Besinlerde bulunan gizli tuz kaynaklarına dikkat etmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Keser, bir başka soru üzerine fazla miktarda alınan tuzun vücutta sıvı tutulumuna, el, ayak ve gözler başta olmak üzere vücutta şişliklere (ödem) neden olabileceğini kaydederek, 1 gram tuzun yaklaşık 1 su bardağı kadar su hapsedebildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber