Ergenekon'da tahliye sayısı 35'e çıktı

Ergenekon davasında emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, eski yarbay Mustafa Dönmez ve Deniz Yıldırım tahliye edildi. Dava kapsamında dünden bu yana tahliye edilenlerin sayısı 31’e çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2014 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ergenekon'da tahliye sayısı 35'e çıktı

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan emekli Binbaşı Fikret Emek ile SESAR Başkanı İsmail Yıldız'ın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Kemal Şahin ve Aykut Mete Şükre'nin tahliyesine karar verdi

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Kemal Alemdaroğlu ve Ergün Poyraz'ın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Veli Küçük, Levent Ersöz ve Fuat Selvi'nin tahliyesine karar verdi.


Ergenekon davasının tutuklu sanıklarının yaptığı tahliye talepleri değerlendirilmeye devam ediliyor. Talepte bulunan isimlerden 3 kişi daha tahliye edildi. Tahliye talepleri değerlendirilen emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, eski Yarbay Mustafa Dönmez ve Deniz Yıldırım tahliye edildi. Mahkeme 3 isim hakkında da yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Tahliye edilen isimlerden Taşdeler sağlık sorunları nedeni ile Dönmez ve Yıldırım ise uzun tutukluluk gerekçesi ile tahliye edildi.

Dava kapsamında tahliye edilenlerin sayısı 27'ye çıktı. Dava kapsamında dün 19 isim tahliye edilmişti. Bugün ise talepleri değerlendirilen isimlerden 8 kişi hakkında tahliye kararı verildi. Son tahliyelerle birlikte dünden bu yana tahliye edilenlerin sayısı 27'ye çıkarken aralarında İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğu bazı isimlerin ise tahliye taleplerinin önümüzdeki saatlerde değerlendirileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber