Elektrik işinde çalışanlara uzaktan eğitim yoluyla ücretsiz yetki belgesi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Mart 2014 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ELEKTRİK İŞİNDE ÇALIŞANLARA ÜCRETSİZ YETKİ BELGESİ

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu, açtığı Elektrik Tesisatçılığı Yetki Belgesi Kursu ile elektrik işinde fiilen çalışan vatandaşların, yaptıkları işle ilgili sertifikaya sahip olmalarını sağlıyor. Kurumca verilen kursların en büyük cazibesi ise kursa devam zorunluluğu olmadan uzaktan eğitim yoluyla sertifika alınabiliyor olması.

İşe girmek veya kendi işini kurmak isteyenlerin işine yarayacak

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu, açtığı Elektrik Tesisatçılığı Yetki Belgesi kursları ile işsiz gençlerin meslek edinmeleri ve önceki öğrenmelerini belgelendirmelerini sağlıyor. Okulun uzaktan eğitim yoluyla verdiği eğitimlerden geçen birçok işsiz vatandaş, aldığı belgeyle ya kendi işini kurdu; yada bir işe girdi.

Uzaktan eğitim yoluyla "Yetki Belgesi" veriliyor

En az ilkokulu bitiren vatandaşlara uzaktan eğitim programları uygulayarak meslek kazandırmayı amaçlayan kursun sonunda kursiyerlere mesleki yeterliliklerine ilişkin sertifika veriliyor. Uzaktan eğitim sistemiyle iş hayatının ve sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye insan gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla açılan kursta, uzaktan eğitim yoluyla birinci, ikinci ve üçüncü sınıf Elektrik Tesisatçılığı Yetki Belgesi veriliyor.

Program kapsamında elektrik tesisatçılığı meslek dalında kalfalık sınavına katılma şartlarını taşıyanlar Üçüncü Sınıf Yetki Belgesi sınavına;

3. sınıf yetkilerine veya yetki belgesine sahip olup 2. sınıfın eğitim programını bitirenler ile Çırak, Kalfa ve Ustalık Kanunu'na göre elektrik tesisatçılığı meslek dalında ustalık sınavına katılma şartlarını taşıyanlar İkinci Sınıf Yetki Belgesi;

Elektrik tesisatçılığı 2. sınıf yetkilerine veya yetki belgesine sahip olup en az ortaokul mezunu olanlardan 1. sınıfın eğitim programını bitirenlere ise Birinci Sınıf Yetki Belgesi veriliyor.

Kursa katılım için elektrik işinde çalışmak şart

Programın yazılı ve uygulamalı sınavlarına katılabilmek için yazılı sınavlarda başarılı olmak ve yetki sınıflarına göre aşağıda belirtilen süre kadar elektrik tesisatı işlerinde çalışıldığının belgelendirilmesi gerekiyor.

Elektrik Tesisatı İşinde çalışma süreleri

a. Üçüncü sınıf yetki belgesi için;

İlkokul ve ortaokul mezunları 5, Lise mezunları 3 yıl çalıştığını Sosyal Güvenlik Kayıtlarıyla belgelendirmek.

b. İkinci sınıf yetki belgesi için;

Üçüncü sınıf yetki belgesine sahip olanlardan; ilkokul ve ortaokul mezunları 3, lise mezunları 2 yıl çalıştığını Sosyal Güvenlik Kayıtlarıyla belgelendirmek.

c. Birinci sınıf C grubu yetki belgesi için;

İkinci sınıf yetkilerine veya yetki belgesine sahip olduktan sonra 3 yıl ikinci sınıf elektrik işinde çalıştığını Sosyal Güvenlik Kayıtlarıyla belgelendirmek.

Geçme notu:60

Eğitim programlarına uygun olarak yapılan yazılı ve uygulamalı sınavlar, yüz (100) tam not üzerinden değerlendiriliyor. Merkezi sistemle yapılan sınavda başarılı olabilmek için bir dersten en az altmış (60) almak gerekiyor.

Sadece sınav ücreti alınıyor

Elektrik Tesisatçılığı Yetki Belgesi kursu için kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar Bankası şubelerinden Milli Eğitim Bakanlığı ONLİNE TAHSİLAT HESABI'na Elektrik Tesisatçılığı Yetki Belgesi sınav ücreti olarak 40 TL ödemeleri gerekiyor.

Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu bünyesinde ayrıca Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Destekli Tasarım (AutoCAD), Ön Muhasebe, Emlak Danışmanlığı ve Mortgage Brokerliği kurslarının kayıtları da devam veriyor.

Kurslara başvuru koşulları, kurs içeriği ve sınavlara ilişkin bilgiler, http://mtao.meb.gov.tr/ adresinde yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber