17 Aralık iddianamesi 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde

17 Aralık Soruşturması'nda tamamlanan ilk iddianame, örgütlü suçlarla yetkili başsavcı vekilliğine gönderildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2014 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
17 Aralık iddianamesi 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde

İstanbul merkezli 17 Aralık'taki soruşturma kapsamında, Fatih Belediyesine yönelik dosya ile ilgili iddianame hazırlandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, iddianameyi onay için İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine gönderdi.

İddianameyle beraber, ek takipsizlik kararının da sunulduğu öğrenildi.

20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi

17 Aralık soruşturması kapsamında ilk iddianame onaylandı. Başsavcı Vekilliği iddianameyi 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması kapsamında Fatih Belediyesine yönelik hazırlanan ve İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, 31 şüpheli yer aldığı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 100 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.

İstanbul merkezli soruşturma kapsamında Fatih Belediyesine yönelik, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca onaylandı. Bu işlemin ardından iddianame ek klasörleriyle beraber İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Soruşturma kaspamında ifadesi alınan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in avukatı Turgut Yenilmez, iddianamede, 31 şüphelinin yer aldığını ve Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir'in haricindeki şüphelilerin ''yetkili olmadığı halde menfaat temin etmek'' suçundan yargılanmasının talep edildiğini söyledi.

Şüpheli Sebahattin Demir hakkında ise ''ateşli silahlar kanuna muhalefet'' suçundan cezalandırılma talep edildiğini ifade eden avukat Yenilmez, müvekkili Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 100 kişi hakkında ise savcılığın ''rüşvet'' ve ''yolsuzluk'' suçlamasından takipsizlik kararı verdiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber