Lojman yasağı kat karşılığı delindi

Kamu konutları hakkında bilgi veren Bakan Şimşek, “Kullanılmayan lojmanların bulunduğu arazilerin kat karşılığı inşaata açıldığını söyledi 0

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Mart 2014 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lojman yasağı kat karşılığı delindi

ÖNDER YILMAZ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, MHP milletvekillerinin kamu lojmanlarındaki son duruma ilişkin sorularına verdiği yanıt, yıllardır "ha satıldı ha satılacak" diye beklenen kamu lojmanları sayısının her geçen gün daha da arttığını ortaya koydu. Şimşek, kamu idarelerinin bünyesinde 2012'de 205 bin 102 adet olan lojmanların 2013'te 215 bin 169'a yükseldiğini kaydetti.

Lojman sayısı arttı

Şimşek, "2013'te lojman sayısı 10 bin 67 adet artmış olsa da söz konusu artış Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi çeşitli kurumlara tahsisli lojmanların sayısının artmasından kaynaklanmaktadır" dedi.

Şimşek Başbakanlık'ın yasağına rağmen kat karşılığı ile lojman yapımının devam ettiğini itiraf ederken şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın 298 sıra sayılı Milli Emlak Genel tebliği uyarınca; bütçeden herhangi bir harcama yapılmaksızın, arsa ve kat karşılığı inşaata konu edilmek ve kamu kurum ve kuruluşları ile doğrudan sözleşme/protokol yapılmak suretiyle genel bütçeye dahil kamu idarelerinin kamu hizmetlerinin görülmesi için ihtiyaç duyduğu hizmet binaları, tesis ve lojmanların yapımı gerçekleştirilebilmektedir. Bu doğrultuda genel olarak kullanılmayan veya güçlendirme maliyeti çok yüksek olan lojman binalarının bulunduğu taşınmazlar kat karşılığı inşaata konu edilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber