Sendikalar, KPDK'ya katılmayarak bir tavır gösterse

3 büyük konfederasyon ve yetkili sendika başkanları, 20 Mart tarihli KPDK toplantısına katılmayarak, verilen sözlerin tutulmamış olmasından rahatsızlık duyduklarını göstermelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Mart 2014 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sendikalar, KPDK'ya katılmayarak bir tavır gösterse

2013 yılındaki toplu sözleşmeler sonrasında, 2013 yılı Kasım ayında Kamu Personeli Danışma Kurulu toplandı.

Bu toplantıda, bazı kararlar alındı.

Bir derece, disiplin affı başta olmak üzere 17 farklı konuda mutabakata varıldı.

Ki, bir derece ve disiplin affı konusu 2012 yılı KPDK toplantılarından bu yana gündeme gelen bir konudur.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, daha sonra basına yaptığı açıklamada bu konuları bir torba yasaya eklemeyi planladıklarını açıkladı. Tıklayınız.

Ancak o tarihten bu yana Meclisten, bir çok kurumun teşkilat Kanunlarında düzenlemeler yapan 100'lerce maddelik yasa tasarıları geçmesine rağmen, Sayın Çelik'in bahsettiği tasarı, Meclisin gündemien gelmediği gibi, Bakanlar Kurulunca bu konuda Meclise sevk edilen bir tasarı da bulunmamaktadır.

Diğer taraftan bu hafta açıklanan takvime göre 20 Mart tarihinde Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), 2014 yılının ilk toplantısını yapacaktır. Bu toplantı her yılın Mart ve Kasım aylarında yapılmaktadır. 4688 sayılı Kanun gereğince toplantı kararları bağlayıcı değildir.

Ancak Kasım ayında bazı konularda uzlaşmaya varılmasına rağmen hiçbir gelişme yaşanmadığından, konfederasyon ve sendika temsilcilerinin, Mart ayı KPDK toplantısına katılmayarak bir tavır göstermelerinde yarar bulunduğunu düşünüyoruz. Herşeyden önce, toplantıda geçirilen zamana yazıktır.

Konfederasyon başkanlarının, Faruk Çelik ile birlikte vereceği her fotoğraf karesi, taleplerin ve varılan uzlaşmaların hayata geçirilmesini geciktirecektir. Bir Bakana, verdiği sözlere göre değer verilmelidir. Hiç kimse yapamayacağı sözleri söylememelidir.

Faruk Çelik, sorun çözdüğü imajını veren ve görev alanlarına giren alanlarda sorun bulunmadığı imajını yaratmaya çalışan bir profil çizmektedir. Bu anlamda, zaten bağlayıcılığı bulunmayan bir KPDK toplantısına katılınmayarak bir tavır gösterilmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz.

Takdir konfederasyonlarını temsil yetkisi olan Ahmet Gündoğdu, İsmail Koncuk ve Lami Özgen'indir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber