Sosyolog, TÜİK'e saldırdı: 7 ölü

Kars'ta TÜİK Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mart 2014 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı, 7 kişi hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde Atatürk Caddesindeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne gelen Veysi Erim adlı kişi, bölge müdürü Mehmet Tolon ile çalışanları rehin aldı.

Erim, bir süre sonra Tolon ile beraber 5 kişiyi silahla öldürdü.

Olayın duyulmasının üzerine bölgeye çok sayıda emniyet personeli, özel harekat ve sağlık ekipleri gönderildi.

Keskin nişancılar bölge müdürlüğünün karşısında bulunan binalarda yerlerini aldı.

Görevlilerin ikna etmeye çalıştığı sırada Erim, silahı başına dayayarak intihar etti.

Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da yerine gelerek bilgi aldı.

TÜİK saldırısında ölenlerin isimleri belirlendi

BİNA BOŞALTILDI HERKES ŞOKTA

Şu anda olay yeri inceleme kipleri incelemelerini sürdürüyor. Dışarıdaki panik devam ediyor. Kars'ta ilk defa böyle bir olayın yaşanması nedeniyle, Kars sakinleri olayını henüz üstünden atamadı. Yirminin üzerinde personel dışarı çıkartıldı. TÜİK'te çalışanların yakınları olayın meydana geldiği Atatürk Caddesi'ne koştu.

TÜİK: 6 personelimiz öldürüldü

KARS VALİSİ: SOSYOLOG OLARAK ÇALIŞIYORDU

Kars Valisi Eyüp Tepe, 2 kişinin yaralandığı, 7 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin, "Olayın siyasi bir yönü yok. Tamamen bir personel olayı. Psikolojik sorunları olan bir personel. Olaya ilişkin açıklama birazdan tarafımızca yapılacaktır" dedi.

Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda bölge müdürü ile kurum çalışanı 5 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti.

Olayın siyasi yönü bulunmadığını anlatan Tepe, "Tamamen bir personel olayı. Psikolojik sorunları olan bir personel. Olaya ilişkin açıklama birazdan tarafımızca yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da olay da bölge müdürü ile olayı saldırıyı gerçekleştiren Veysi Erim arasında 6 ay önce bazı sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Erim'in, Tolon'un kendisine mobbing uyguladığını iddiasında bulunduğunu öğrendiklerini anlatan Çakmak, bu kişinin daha öce rapor aldığını, bölge müdürünün de kendisini arayarak göreve başlamasını istediğini söyledi. Çakmak, Erim'in bugün de müdürlük binasına gelerek olayı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Bakan Yılmaz: İşten çıkarma gibi bir durum yok

CENAZELER OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri, savcının incelemesinin ardından tabutlara konularak olay yerinden kaldırıldı.

Atatürk Caddesindeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde yaşanan olayın ardından polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Ambulansların da hazır bekletildiği olay yerine gelen yaşamını yitirenlerin yakınları sinir krizi geçirdi.

Savcının yaptığı incelemenin ardından 7 kişinin cesedi tabutlara konularak ambulanslarla Kars Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KARS VALİLİĞİ'NDEN RESMİ AÇIKLAMA

- Kars Valiliği, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin, olayı gerçekleştiren Veysi Erim'in bölge müdürlüğünde sosyolog kadrosunda çalışan memur olduğunu, psikolojik sorunlarıyla ilgili tedavi gördüğünü ve Erim'in cinnet halinde olayı gerçekleştirdiğinin değerlendirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Veysi Erim'in (33) saat 08.30 civarında bölge müdürlüğü binasına gelerek burada çalışan 5 kişi ve bölge müdürünü "Glock" marka tabanca ile öldürdükten sonra intihar ettiği belirtildi.

Ayrıca olay esnasında kurumda bulunan bir çalışanın yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Veysi Erim, TÜİK Bölge Müdürlüğü'nde sosyolog kadrosunda çalışan memur olup, psikolojik sorunları ile ilgili tedavi görmekteydi. Bu vahim olayın herhangi bir siyasi ve terör olayı ile ilgisi olmayıp, psikolojik tedavi gören Erim'in cinnet halinde olayı gerçekleştirdiği değerlendirilmektedir. Görev başında şehit olan personellerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diler, yaralı olan personelimize acil şifalar dileriz" denildi.

- Olay

Sabah saatlerinde Atatürk Caddesindeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne gelen kurumda sosyolog olarak görev yapan Veysi Erim (33), bölge müdürü Mehmet Tolon ile çalışanları rehin almış, Erim bir süre sonra Tolon'un da aralarında bulunduğu 6 kişiyi silahla öldürdü. Görevlilerin ikna etmeye çalıştığı sırada Erim, silahı başına dayayarak intihar etmişti.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber