Ve Danıştay saldırısının kilit adamı serbest kaldı...

Haber Giriş : 27 Mayıs 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanlı Danıştay baskını sonrasında gözaltına alınan ordudan atılma eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Adliye çıkışında kendisini 'kahraman gibi' karşılayan bir grup, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları attı. Saldırının azmettirici olduğu öne sürülen ve hakkında 'Kilit adam' nitelemesi yapılan Tekin, dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden ardından Ankara Adliyesi'ne çıkarıldı.

SAVCI: TUTUKLANSIN

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan'a ifade veren Tekin, tetikçi Avukat Alparslan Arslan'ı tanıdığını, ancak kendisiyle samimiyeti bulunmadığını söyledi. Arslan'la yaptığı görüşmelerin kendi inisiyatifi dışında Arslan'ın telefonla araması üzerine gerçekleştiğini ifade eden Tekin, Cumhuriyet Gazetesi'ne ve Danıştay'a yapılan saldırılarla bir ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

Eski asker Tekin, daha sonra tutuklanması talebiyle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ne sevk edildi.

'SUÇLAMALAR İFTİRA'

Mahkeme Hakimi Rüstem Çiloğlu'na ifade veren Tekin, saldırılarla ilişkisi olmadığını burada da tekrarlayarak özetle şunları söyledi:

'Hakkımdaki suçlamaların tümü iftira. Böyle bir olayla anılmaktan duyduğum üzüntü nedeniyle intihar etmek istedim. İsmim anılmaya başlayınca teslim olmamamın nedeni olayların yatışmasını beklemekti. O nedenle arkadaşımın evine gittim. Sonra polise teslim olup ifade verecektim. Olaylar iyice büyüyüp adımla ilgili asılsız suçlamalar artınca düştüğüm durumu gururuma yediremedim. Verdiğim ani kararla yaşamıma son vermek istedim. Ben bu milletin bağrından çıkmış bir Türk çocuğuyum. Türk milletine asla ihanet etmem. Yıllarca bu vatan için savaştım. Gerekirse gözümü kırpmadan canımı veririm.' Mahkeme, Muzaffer Tekin'in serbest bırakılmasını kararlaştırdı.

Tekin, adliye çıkışında kendisini bekleyen yakınları ve arkadaşları tarafından adeta bir 'kahraman gibi' karşılandı. Abisi Rıza Tekin'in koluna giren Muzaffer Tekin'e 20-25 kişilik grup alkışlarla moral verirken, 'Türkiye seninle gurur duyuyor', 'Türkiye'nin en yiğit delikanlısı' sloganları attı.

Kalabalığın arasındaki bazı kişilerin de Tekin'in elini öpmek için birbirleriyle yarıştıkları görüldü.

34 S 1331 plakalı siyah renkli Audi marka bir otomobile binen Tekin ile beraberindekiler 7 araçlık konvoyla adliye önünden ayrıldı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber