Erdoğan'dan 'İslami holding' azarı: 'Para verirken bana mı sordun?'

Haber Giriş : 27 Mayıs 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya gezisinin ilk durağında bir araya geldiği Türk vatandaşlarıyla 'holdinglere kaptırılan paraları' tartıştı. Erdoğan, adını kullanan bir kişiye para kaptırdığını söyleyen bir vatandaşa, "Para verirken açtın da bana mı sordun? Bu toplantıyı provoke ediyorsun. Elinde belgen, bilgin varsa gelirsin. Ne demek otelin önüne gelmek, otelin önüne gelerek gösteri yapmak" diye tepki gösterdi.

Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla yaptığı toplantıya giden Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Demirci ile dernek üyesi bir kadın 'holdingzedelerin sorununun çözülmesini, holdinglere para kaptıran vatandaşların mağduriyetinin giderilmesini' istedi. '1 milyon kişinin holdinglere para kaptırdığını' öne süren Demirci, Erdoğan'a konakladığı Adlon Oteli'nin önünde protesto gösterisi yapacaklarını söyledi. Erdoğanda bunun üzerine "Dernek başkanı arkadaşımız ellerindeki belgeleri, delilleri neyse getirsin, durumu arkadaşlarımıza anlatsın" dedi.

Faizle kıyasladı
Demirci ve arkadaşlarının söze girmeleri üzerine Erdoğan şunları söyledi: "Kullandığınız rakamlar o kadar tutarsız ki. '1 milyon kişi para verdi' deniliyor. 1 milyon kişi bu parayı verirken, hangi evrak karşılığında verdi? Hukuki geçerliliği var mı? Burada duygu sömürüsüne girmeyelim. Yüzde 30-35, hatta yüzde 40 nema alanların hoşuna gidiyor muydu bu? Nema adı altında bunlar da alındı. Bunları da bilen birisiyim ben. Yüzde 40'ların alındığı zamanda dünyada hiçbir yerde faiz oranı yüzde 6-7'den fazla değildi."

'Babacan'a anlatın'
Erdoğan, bir vatandaşın, "Halil Demirkaya adlı birisi sizin adınıza para topluyor" demesi üzerine, "Benim adımı kullanarak para toplamak isteyenler olabilir. Sen bana açtın da sordun mu? Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak buraya geliyorum" diye konuştu. Erdoğan daha sonra Muhammed Demirci ve arkadaşlarını Devlet Bakanı Ali Babacan'a yönlendirdi ve sorunlarını detaylı olarak anlatmalarını istedi.

Bu arada Erdoğan, Türk Alman-Ekonomi Kongresi'ne katıldı. Toplantının yapıldığı otelin önünde toplanan yaklaşık 50 holdingzede, 'Erdoğan buraya' diye bağırdı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber