Sözleşmeli subaya verilen hak, geçmişe de yansımalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Mart 2014 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözleşmeli subaya verilen hak, geçmişe de yansımalı

Sözleşmeli subaya kıdem tazminatı ödemesinde uygulanan gelir vergisi ayrımcılığı kalktı ama uygulama geriye yürütülmediği için yine mağduriyetler oluştu

10 Aralık 2013 tarihinde yapmış olduğumuz haberde, 1475 sayılı İş Kanunu ile gemi adamlarına ödenecek kıdem tazminatı ödemeleri sırasında gelir vergisi kesintisi yapılmadığını ancak sözleşmeli subay ve astsubayın görevle ilişkisinin kesilmesi halinde verilen tazminattan gelir vergisi kesintisi yapıldığını belirtmiştik.

Gündeme getirmiş olduğumuz bu sorun, 22 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6519 sayılı Kanunun 59. maddesi ile çözülmüştür. Yapılan düzenleme gereğince, sözleşmeli subay ve astsubayın görevle ilişkisinin kesilmesi halinde verilen tazminattan da gelir vergisi kesintisi yapılmayacaktır.

Ancak, verilen bu hak geriye yürütülmemiştir. Oysaki geçen yıl, 30 Ağustosta ilişkisi kesilenlere ödeme tebligatı gönderilmektedir. Kanun koyucunun verdiği bir hakkı belirli bir yıldan sonra ile sınırlı tutmasının uygun olmadığını düşünüyoruz. Sayılarının çok fazla olmadığını tahmin ettiğimiz bu kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi, herkesin görevidir. Mağduriyet yaşayanlar, Meclisin, seçimlerden sonraki yasama döneminde bir geçici madde ile bu sorunu çözmesini umut ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber