Eğitim-Sen Ankara'ya yürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2006 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkan Alaaddin Dinçer ve 53 şube başkanı ile Şanlıurfa'dan gelen grup, Adana Büyükşehir Belediyesi önünden, Atatürk Caddesi üzerinden, ellerinde pankart ve dövizlerle, hükümet aleyhine sloganlar atarak İstasyon Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı.

Alaaddin Dinçer, burada yaptığı açıklamada, "baskı, sürgün, kadrolaşma değil demokratik bir yaşam için" Ankara'ya yürüdüklerini, AK Parti iktidarında "yoğun bir kadrolaşma" yaşandığını öne sürdü.

"Ankara'ya Yürüyüş" eyleminin yarın sona ereceğini belirten Dinçer, şöyle devam etti:

"Baskı ve sürgüne karşı yürüyoruz. 3 koldan başlattığımız yürüyüş yarın Ankara'da tüm üyelerin buluşmasıyla sona erecek. Yürüyüşümüzün temel nedeni AK Parti'nin iş başına geldiği günden bu yana kendi yandaşlarını görevlere getirmesidir. Ülkede yoğun bir kadrolaşma yaşanmaktadır.

Şanlıurfa, Mersin, Erzincan ve diğer illerin yöneticileri hakkında sudan bahanelerle soruşturma açıldı. Bu dönemde 10 binin üzerinde arkadaşımız ya görevden alındı ya da başka şehirlere atandı.

Okullar, toplum ve sokaklar şiddetten geçilmiyor. Nedeni bu düzeni yöneten kafalardır; bunu bilmek tespit etmek gerekir. Biz her türlü kadrolaşmaya karşı ve laik eğitimden yanayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber