Sağlık çalışanları obeziteyle mücadele için yürüdü

2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinleri kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda "Sağlık Çalışanlarıyla Yürüyoruz" temalı yürüyüş yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2014 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan, yürüyüş başlamadan önce yaptığı konuşmada, 2014 yılı süresince her ayın son pazar günü vatandaşları hareketli yaşama teşvik etmek amacıyla yapılan yürüyüşlerin mart ayı hedef kitlesinin "sağlık çalışanları" olarak belirlendiğini söyledi.

Yürüyüşün, 30 Mart yerel seçimlerinden ötürü bu haftaya kaydırıldığını anımsatan Özkan, düzenli fiziksel hareketin obezite ile mücadelede çok önemli rol üstlendiğini söyledi. Özellikle sağlık çalışanlarının, düzenli fiziksel aktivite içinde bulunarak vatandaşlara örnek olması gerektiğine işaret ederek, bugün katılımcı sağlık çalışanları ile birlikte yürüyüş yapılacağını söyledi.

Ankara'nın çeşitli ilçelerinden de katılımcıların olduğu yürüyüş etkinliği, Göksu Park'ta gerçekleşti. Eşleri ve çocukları ile birlikte yürüyüşe gelen katılımcılar, parkın çevresinde yürüdüler. Yürüyüşün ardından, katılımcılara su ve elma ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber