Altın Ambulans Sağlık Ödülleri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2014 23:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ATTDER'in verdiği ödüller, sahiplerini buldu

İSTANBUL (AA) - Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği'nin (ATTDER) düzenlediği "Altın Ambulans Sağlık Ödülleri" sahiplerini buldu.

Acil sağlık hizmetleri alanında başarılı ve özverili çalışmaları ödüllendirmek ve teşvik etmek, acil sağlık sisteminin gelişmesine öncülük etmek, ulusal ve uluslar arası düzeyde acil sağlık hizmetleri konusunda halkın bilinçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen "Altın Ambulans Sağlık Ödülleri" yarışması sonuçlandı. Esenler Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle, 8 farklı kategoride 43 kişiye ödülleri verildi.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun, törende yaptığı konuşmada, paramediklerin Sağlık Bakanlığı'nın taşradaki en büyük teşkilatı konumunda olduklarını belirterek, paramadiklerin görev tanımlamaları ve hizmet süreleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Özellikle ambulans kullanan tüm acil sağlık hizmetleri personelinin güvenli sürüş eğitimlerinden geçmelerini istediklerini anlatan Coşkun, bunun için alt yapı gerektiğini ifade etti.

Coşkun, paramedikleri işlerini yaparken dikkatli olmaları konusunda uyararak, "İşimizi yaparken tabii ki acele edeceğiz. Ancak öncelikle sürüş güvenliğine önem vereceğiz. Biz size eğitim aldırırken, hızlı sürüş teknikleri eğitimini aldırmıyoruz. Bunu unutmayın. Biz size güvenli sürüş tekniği eğitimi aldırıyoruz. Bu yüzden önce güvenlik. Çünkü önce biz sağlıklı olacağız ki hizmet edeceğimiz kişilere daha iyi hizmet götürebilelim" diye konuştu.

ATTDER Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak da paramedikler olarak her türlü iklim şartlarında, büyük zorluklarla ve fedakarca halka hizmet sunduklarını aktararak, dernek olarak bu hizmeti kamuoyunun dikkatine sunmak istediklerini söyledi.

Ödüllerle acil sağlık hizmetleri çalışanlarının kamuoyunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Gökbayrak, bu konuda kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

- Ödüller

Gecede, "Acil Tıp Teknisyenliği" kategorisinde ödüle layık görülen İsmail Öztürk, trafik kazasında hayatını kaybettiği için ödülü eşi Berrin Öztürk ve babası aldı.

"İl Sağlık Müdürlüğü" kategorisinde Dr. Cihan Tekin,
"İl Sağlık Müdür Yardımcılığı" kategorisinde Dr. M. Turan Sofuoğlu,
"Şube Müdürlüğü" kategorisinde ATT Hikmet Güvercin, ödüle layık görüldü.

"Başhekim" kategorisinde Dr. Nejat Hun'a,
"Paramediklik" kategorisinde Özlem Öteri'ye,
"Doktor" kategorisinde Dr. Kubilay Arslankeçecioğlu'na,
"Sağlık Memuru" kategorisinde Oğuz Boydak'a,
"Hemşire" kategorisinde Nurşen Özayar'a ve
"Sürücü" kategorisinde Osman Büyük'e ödül verildi.

Törene, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber