Yeni AR-GE kurulmayacak görevlendirme yapılmayacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Mart 2014 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığının Merkez ve İlçe MEM AR-GE birimlerine ilişkin bilgilendirme e-postası:

Stratejik planlama, iç kontrol, eğitim araştırmaları ve proje geliştirme faaliyetleri gibi Bakanlığımız tarafından sunulan hizmetlerin niteliğini artırma amaçlı birçok çalışma "25/06/2010 tarihli Milli Eğitim Müdürlükleri AR-GE Birimleri Yönergesi" hükümleri doğrultusunda görev yapan il milli eğitim müdürlükleri AR-GE birimleri tarafından yürütülmektedir.

Bakanlığımızın yeniden yapılanması kapsamında teşkilatı ve yapıyı düzenleyen mevzuatta önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu doğrultuda AR-GE birimlerinin de yeniden yapılanması gündeme gelmiş ve katılımcı yöntemlerle Taslak Yönerge hazırlanmıştır. Ancak il milli eğitim müdürlüklerimizden, taslak Yönerge onaylanana kadar çalışmaların yürütülmesinde uyulacak mevzuata (Yönerge veya talimatlar) ilişkin çok sayıda yazılı (resmi yazışma, e-posta, BİMER, Alo 147) veya sözlü soru gelmekte ve AR-GE birimlerinin koordinatörlüğü görevini yürüten birimimiz görüşü istenmektedir.

Hazırlanan taslağın onaylanması sürecinde, AR-GE birimlerimiz tarafından yürütülen önemli faaliyetlerin aksatılmaması ve MEB 2015-2019 Stratejik Planı çalışmalarına ilişkin olarak çıkarılan "16/09/2013 tarihli 2013/26 sayılı Genelge ve eki Hazırlık Programı" hükümlerinin uygulanmasının sağlanması büyük önem arz etmektedir.

Ayrıca, Eğitim öğretim döneminin bitmemiş olması ve şu anda yapılacak Yönerge değişikliğinin ilçelerde görevden ayrılmalara neden olacağı düşünülerek; Makam tarafından Taslak Yönergenin onaylanarak yürürlüğe girme sürecinin eğitim-öğretim yılı sonuna erteleme ihtimali söz konusudur.

Bir anlamda geçiş süreci de sayılabilecek bu süre zarfında (Mart-Temmuz), Taslak Yönergeye de hazırlık yapılması açısından;

İlçe milli eğitim müdürlüklerimizde yeni AR-GE birimleri kurulmaması veya Yönerge kapsamında olan çalışmalarla ilgili tam zamanlı olarak yeni görevlendirme yapılmaması veya var olan görevlendirmelerin Haziran ayı sonunu geçecek şekilde uzatılmaması,

İl milli eğitim müdürlüklerimizde ise ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar, başta stratejik planlama çalışmaları olmak üzere AR-GE birimlerinin konusuna giren çalışmaların, yürürlükte bulunan "AR-GE Birimleri Yönergesi" ve "2013/26 sayılı Stratejik Planlama Genelgesi" hükümleri doğrultusunda yapılması gerekmektedir.

Not: Konu hakkında iliniz İl Milli Eğitim Müdürü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin AR-GE Birimi Yöneticisi (Strateji Geliştirme Şube Müdürü) tarafından bilgilendirilmesi yerinde olacaktır.

Saygılarımızla.

Fatih İŞLEK

Mali Hizmetler Uzmanı

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı

Stratejik Yönetim ve Planlama Grup Başkanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber