10 yaşındaki Mehmet Ezer gaz kapsülüyle vuruldu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün BDP'nin düzenlediği miting sonrası dağılan kalabalıktan bir grubun slogan atmasına polis müdahalede bulundu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Mart 2014 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 yaşındaki Mehmet Ezer gaz kapsülüyle vuruldu

Kitleyi dağıtan polis miting alanına da müdahale etmesiyle başına biber gazı fişeği isabet eden 10 yaşındaki Mehmet Ezer yaralandı

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'den edinilen bilgiye göre olaylar şöyle gelişti. Akşam üstü saat 18.00 sıralarında mitingin bitmesiyle kitle dağılmaya başladı. Bölgeden ayrılmak için yürüyen kalabalığın slogan atması üzerine polis kitleye tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Bu sırada bir grup partili ise miting alanı kenarında konuşurken partilelerin çocukları da kendi aralarında oyun oynuyordu. Polis kitleye müdahale ettikten sonra mitingin yapıldığı alana gelerek 9 çocuğun olduğu bölgeye biber gazı fişeği attı. Polisin attığı fişek 10 yaşındaki Mehmet Ezer'in kulağının arkasına isabet etti. Ezer, ailesi tarafından önce Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ezer buradan Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi. Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştüğünü söyledi. Zana, Ala'nın olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve müfettiş görevlendirileceğini söylediğini bildirdi. Erez'in durumunun iyiye gittiğini öğrenildi. Erez'in, kendisini ziyaret eden Zana ile konuştuğu belirtildi.

Bakan Ala: Bugün müfettişleri gönderdim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber