Malatya Yeşilyurt belediyesi için 44 proje

Malatya Yeşilyurt ilçe belediye başkan adayı Hacı uğur Polat, hazırladığı 44 projeyi açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2014 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya Yeşilyurt belediyesi için 44 proje

Hacı Uğur Polat kimdir tanıyabilir miyiz?

1970 doğumluyum. İlköğrenimimi Şeker ilkokulunda, orta öğrenimimi Malatya İmam Hatip lisesinde tamamladım. Suriye'de Arapça eğitimi gördükten sonra Mısır El-Ezher Üniversitesi Arap Dili ve İslami İlimler Fakültesinde önlisans yaptım. Daha sonra, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdim. 2012 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında Yönetim ve Organizasyon üzerine yüksek lisans yaptım.

İş hayatına 1994 yılında kuyumculuk mesleğiyle başladım, gıda sektöründe kuruyemiş imalatı ve kayısı işlemenin yanında, çeşitli ulusal markaların da bölge distribütörlüğünü yürüttüm. 2001 yılında aktif olarak inşaat sektörüne girdim.

2004 yılında bir grup iş adamı ve eğitimci arkadaşım ile birlikte eğitim sektörüne adım attım. 2004' te açılan Özel Malatya Bilim İlköğretim Okulu ve 2008'de açılan Özel Malatya Koleji Anadolu Lisesini bünyesinde barındıran BİL-KO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüm.

2009-2011 yılları arasında Malatya'nın en büyük şirketi Esenlik'te Genel Müdürlük görevinde bulundum. Görev yaptığı dönemde market sayısını iki katına çıkartarak, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da marketler açıp şirketi yerel olmaktan çıkardım ve bölgede ağırlığı olan ulusal bir marka haline getirdim. Göreve başladığımda 120 milyon TL cirosu olan şirketi 194 milyon TL ile devrettim. Genel Müdürlüğüm döneminde Malatya mücavir alanında bulunan üst yapının tamamının üretimi ve uygulaması bir ilk olarak Esenlik'in organizasyonunda yapıldı. " Yeşilevler İlk Etap Toplu Konut Projesi" tamamlandı. Sonraki etap toplu konut proje çalışmaları ve arsa tahsisi için gereken çalışmalar başlatıldı.

Ak Parti Malatya İl Teşkilatı kurucularından olup iki yıl Başkan Yardımcılığı yaptım. 2000 yılından beri MÜSİAD üyesiyim. MÜSİAD da beş yıl süreyle yönetim kurulu üyeliği ve iki yıl süre ile de Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. MAZLUMDER, Boğaziçi VAkfı, ANESİAD ( Anadolu Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği) kurucu üyesiyim. Ayrıca İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesinin kurucularından olup, bir süre Başkan yardımcılığı görevi yaptım.

İleri seviyede Arapça ve İngilizce bilmekteyim. Evli ve dört çocuk babasıyım.

MALATYA'NIN BÜYÜKŞEHİR OLMASI İLE YEŞİLYURT SINIRLARI NASIL ŞEKİLLENDİ?

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat; "Yeşilyurt Belediyesi, yeni organizasyon şemasında önemli bir yere sahiptir. Kuzeyde Karakaya Baraj Gölü'nden güneyde Çat Baraj Gölü'ne, batıda Yazıhan, Akçadağ ve Doğanşehir'den doğuda Battalgazi'ye uzanan, 300 bin nüfuslu ve yaklaşık 95 bin hektarlık yüzölçümüne sahip bölgenin adı bundan böyle Yeşilyurt'tur. Malatya merkezden 3 belde belediyesi, 36 mahallenin katılımıyla toplam 84 mahalleyi sınırları içine alan Yeşilyurt Belediyesi'ne talibiz.

Kurucu Belediye olarak, ilçemizin A'dan Z'ye bütün ihtiyaçlarını tespit ettik. Halkımızın desteği ile işinin ehli, gözü pek, vizyoner bir ekiple, en kısa sürede Yeşilyurt'u yapılandıracağız. Bundan şüpheniz olmasın! Yola "Büyükşehre Büyük İlçe" sloganıyla çıktık. Yeşilyurt'u bir merkez ilçeye yakışır nitelikte büyük bir ilçeye dönüştürmek, içinde yaşayanlar için göz nuru, dışarıdan gelecekler için bir cazibe merkezi yapabilmek en büyük ödevimizdir. Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurtlu hemşerilerimizin tüm belediye hizmetlerini eşit, hızlı ve kaliteli şekilde almasını sağlayacak, herhangi bir problem ya da boşluğa meydan vermemek için en kısa sürede idari yapılanmasını tamamlayacaktır.

"YENİ YEŞİLYURT BÖLGESİNİN LİDERİ OLACAK"

Seçime sayılı günler kala Malatya Yeşilyurt'ta seçim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat yaptığı seçim çalışmalarında sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmıyor. Polat; "Yeşilyurt'lu hemşerilerimiz ile bire bir görüşerek bizden beklentilerini öğreniyoruz. Yapacağımız projelerimiz ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Gösterilen sıcak ve samimi ilgi bizi şımartmayacak, tersine üzerimize aldığımız sorumluk ile günün 24 saati koşturacağız. Alanında uzman ehliyet ve liyakat sahibi bir ekip ile Yeni Yeşilyurt bölgesinin lideri olacaktır" dedi.

"YEŞİLYURT'UN GÜVENİNE LAYIK, EMANETLERİNE SADIK OLACAĞIZ"

Toplam kalite yönetimi açısından bakıldığında, merkez ilçemiz Yeşilyurt'un, yeni dönemde, standart belediyecilik hizmetleri yanında, yeni statüsüne yakışır dikkat çekici hizmetler de alması gerektiği inancındayız. Bu maksatla, uzun süredir üzerinde çalıştığımız katılımcı belediyecilik, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik, çevre dostu belediyecilik, hizmet belediyeciliği olmak üzere projelerimizi beş başlıkta sunuyoruz. Yeşilyurt'un güzel insanlarının Güvenine layık, emanetlerine sadık olacağız" dedi.

YEŞİLYURT İÇİN HAZIRLANAN PROJELER

KANAL YEŞİLYURT

Büyükşehir, DSİ ve kamu kurumlarının desteğiyle ilçemizde yüzey şekilleri uygun olan yerlere kanallar inşa ederek bolca akan suyumuzu bu kanallardan geçireceğiz. Kanalların çevresine yürüyüş yolları, oturma grupları, egzersiz aletleri, parklar ve yeşillendirme çalışmaları yaparak kanalboyunu size getireceğiz.

SEYİR KULESİ

Hemşerilerimizin seyir zevki yaşayacağı, Yeşilyurt'un tamamını görebilecek nitelikte, sembolik değer taşıyacak bir seyir kulesi yapacağız.

ULUĞBEYGÖZLEMEVLERİ

İlçemizin belirli yerlerine kurulacak mini gezegenevleri (planetarium) ve teleskoplar ile 10 yaş üzeri tüm bilim ve uzay meraklıları evrenin eşsiz güzelliğinin seyrine

YÜRÜYÜŞ ve BİSİKLET YOLLARI

Modern belediyecilikte özel yürüyüş ve bisiklet yolları bir standarttır. Yeşilyurt bu konuda ileri adımlar atacak, yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla mahallelerimizin gözde mekanları olacaktır.

PRESTİJ CADDELERİ

Yeşilyurt Belediyesi; Büyükşehir ile işbirliği içinde ana caddelerde peyzaj ve aydınlatma çalışmaları yapacak, trafik sorunu olmayan bir ilçe için, yeni yollarıyla prestij caddeleri oluşturacaktır.

BÖLGE PARKI

Anfik tiyatro, gölet, restaurant, piknik alanı ve fuar alanı olan; açık hava konserlerinin düzenleneceği, ortalama 20 dönüm arazi üzerine kurulu bir bölge parkı yapacağız.

HOBi BAHÇELERİ

Beton yapılar ve şehrin gürültüsünden uzak; stres atacağımız ve doğal ürünler yetiştireceğimiz hobi bahçeleri hazırlayıp, hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

BOTANİK PARK

İlçemizin yeşil ve sulak alanlarında, turizme yönelik, ekosisteme saygılı botanik parklar oluşturacağız. Ağaçlar, çiçekler ve kuşlar eşliğinde bir yürüyüşe ne dersiniz?

CAMİ ve KÜLTÜR MERKEZİ

Yeşilyurt'un merkezi bir bölgesinde doğunun en büyük cami ve kültür merkezini inşa ederek hemşerilerimize yeni bir medeniyetin kapılarını açacağız.

ŞEFKAT EVİ

Öksüz, yetim, kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocukların barınma, beslenme, sağlık, eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve rehabilitasyonu için şefkat evi kuracağız.

KADIN KONUKEVİ

Kimsesiz, dul veya şiddete maruz kalmış kadınlarımıza sahip çıkarak, onların hayata ve topluma güvenle bakmalarını sağlayacağız. Bunun için çeşitli iş imkanları da dahil olmak üzere alt yapı (barınma yerleri, el işi atölyeleri...) oluşturacağız.

YAŞLILARA HİZMET

Kimsesiz yaşlılarımızı sahiplenecek, sağlıklarıyla ilgilenecek ve güler yüzlü hizmetle evlerine kadar gideceğiz. Onların her ihtiyacını karşılamaya çalışacağız.

ENGELSiZ YEŞİLYURT

Bedensel ve zihinsel engelli hemşerilerimize belediyemizin kapılarını sonuna kadar açacağız. Gerek onların gerekse de fedakar ailelerinin sorunlarını çözme yolunda çalışacağız. Meslek edindirme kurslarıyla kendiişlerini kurmaları, bu konuda en büyük hedefimizdir.

AİLE SAĞLIĞI

Belediyemiz aile sağlığına büyük önem verecek ve Sağlık Bakanlığıyla koordinasyon halinde, gerek yerleşik gerekse de gezici uygulamalarla, Yeşilyurt sınırlarındaki tüm ailelere aile sağlığı hizmetinin ulaştırılmasını sağlayacaktır.

SOSYAL TESİS MERKEZİ

Aile danışma merkezleri, el sanatları atölyeleri, okuma-yazma, bilgisayar ve İngilizce kursları olan ve değerler eğitimi çalışmalarının yapılacağı sosyal tesisler ve kurs merkezleri açacağız.

İYİLİK ÇARŞISI

Belediyemiz, hayırseverler ile ihtiyacı olan vatandaşlarımızı buluşturacaktır. Hayırseverler rafları dolduracak ve verilecek alışveriş kartlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, bu çarşıda ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

DEDEYLE TORUN BULUŞMASI

Çocuklarımızın ibadethanelere ısındırılması için, il müftülüğümüzle işbirliği içinde, ibadethane bahçelerine uygun oyun alanları ve kamelyalar yapacağız.

BİLGİ EVLERİ

Birçok mahallemizde bilgi evleri kurarak, öğrencilerimize, görevli eğitmenler gözetiminde ders çalışma ve etüt imkanı sağlayacağız. Buralarda çocuklarımıza değerler eğitimi de verilecektir.

GENÇLİK MERKEZLERİ

Anne-babaların gözleri arkada kalmayacak. Yeşilyurt Belediyesi, nezih ve güvenli ortamlarda gençlik merkezleri kurarak, kurs ve eğlence odaklı bu mekanlarda sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyecektir.

İSTİŞARETOPLANTILARI

Yeşilyurt sınırları içindeki mahalle muhtarları ve Malatya'daki STK temsilcileri ile belirli periyotlarla toplantılar yaparak, sorunlarımız ve yapılacak çalışmalarla ilgili onların görüşlerini alacağız.

MEYDANDÜZENLEMESİ

Özel günler ve kutlamalarda kullanılacak bir prestij meydanı yapacağız. Ayrıca mahallelerimizin simgesi olacak meydanlar yaparak hem ilçemizi güzelleştirecek hem de sosyal dokumuzu güçlendirecek alt merkezler oluşturacağız.

MAHALLE PARKLARI

Her mahallede, yetişkinlerin spor ihtiyacı için egzersiz aletleri ve çocukların oyun ihtiyacı için, oyun gruplarının yer aldığı, parklar yapacağız.

SOKAK DÜZENLEMESİ

Sokaklarımız Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kent dokusuna ve kültürüne uygun olacak şekilde, hemşerilerimizin de katılımıyla yeniden isimlendirilip, gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

KİRAZ FESTİVALİ

Yeşilyurt ismi kirazla özdeştir. Kirazımızı dünyaya tanıtmak ve ağaç sayısını artırmak birinci görevimiz olacaktır. Kiraz festivalimizi ulusal boyuta taşıyarak hem kirazımızı hem de kadim Yeşilyurt kültürünü yaşatacağız.

KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi gerçekleştireceğimiz, çok amaçlı salonlarla donatılmış bir kültür-sanat merkezi inşa edeceğiz.

HANIMLARAÖZEL SPOR MERKEZİ

Yeşilyurt Belediyesi, bayanlar için kuracağı spor tesislerinde, diyetisyen ve antrenörler eşliğinde hanımlara, sağlıklı yaşam için spor yapma imkanı sağlayacak.

SPOR TESİSLERİ

Gençlerimizi spora teşvik etmek amacıyla, mahallelerde herkesin rahatça ulaşabileceği spor tesisleri yapacağız. Turnuvalara ev sahipliği yaparak ve sponsor olarak üzerimize düşeni yapacağız.

ULUSALKARAKUCAKGÜREŞLERİ

Anadolu'da 10 asırdır yapılan karakucak güreşlerine Yeşilyurt sahip çıkmaktadır. Türkiye çapında katılım sağlayacağımız ve geleneğimizi devam ettireceğimiz güreş festivallerini düzenleyerek bu spora katkımızı sürdüreceğiz.

AMATÖR SPORLAR

Spor tesislerimizin bakım ve onarımını yapacak, soyunma odaları, duş yerleri gibi eksiklikleri giderecek, Malatya amatör sporlara destek olacağız.

YEŞİLYURT YEŞİLE DOYACAK

Yeşil alanlarımızın korunması ve genişletilmesi için bütün belediye sakinleri bilinçlendirilecek ve herkesin ağaç dikmesi sağlanacaktır. Böylece hem şehir rahat bir nefes alacak hem de doğal mesire alanlarımız olacak.

GERİ DÖNÜŞÜM

Belli alanlarda, belediye sakinlerinin çevresel atıklarını yerinde ayrıştıracak çöp konteynerleri yerleştireceğiz. Böylece kağıt, plastik, cam, metal, yağ vs. atıklarının ekonomiye daha hesaplı kazandırılmasını sağlayacağız.

YEŞİLYURT SUYA DOYACAK

Tarım arazilerimizin sulama ihtiyacının karşılanması amacıyla titiz bir çalışma yürüteceğiz. Suyumuzun israf edilmemesi ve verimli kullanılması için ilgili kurumlarla ortak projeler yürütülecektir.

HAYVANBARINAĞI

Yeşilyurt Belediyesi'ne ait yerleşim alanlarında hayvanlar başıboş bırakılmayacak, barınaklarda bakımları yapılacaktır.

KENT BİLGİ SİSTEMİ

Kent bilgi sistemi; kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmemize imkan veren ve belediye sakinlerinin hizmete erişimini kolaylaştıran bir bilgi sistemidir. Teknoloji, hızımızı artıracak!

YEŞİLMASA

"Yeşil Hizmet Masaları" ile vatandaşlarımıza ön danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilerek, işler daha da kolaylaştırılacaktır.

e-BELEDİYE

Belediye sakinleri imar, dilekçe, evrak, randevu vb. işlemlerini yorulmadan, kolay ve pratik şekilde yapacaklardır. Borç, tahakkuk, emlak vergisi, rayiç bedeller gibi işlemler Yeşilyurt Belediyesi'nde seri şekilde yapılacaktır.

ALO BELEDİYE

Yapılandıracağımız çağrı merkeziyle, belediye sakinlerinin 7/24 Yeşilyurt Belediyesi'ne ulaşmasını sağlayarak; su, kanalizasyon, itfaiye, yol onarım gibi aciliyet gerektiren işlerde, hemşerilerimizin gece gündüz yardımına koşacağız.

ÇOK AMAÇLI SEMT PAZARI

Çok amaçlı semt pazarlarında, pazar esnafı ile vatandaşlarımız daha modern bir bölgede buluşarak alışveriş yapacaklardır. Semt pazarları ayrıca afet sığınma, fuar alanı ve kurban kesimi gibi amaçlara da hizmet ederek fonksiyonel olarak kullanılacaktır.

DOĞALÜRÜNLER PAZARI

İlçemizde üretilen doğal ürünlerin, tüketiciye direkt olarak üretici eliyle ulaşacağı, 15 günlük ya da aylık pazarlar kuracağız. Bu, üreticilerimiz için ayrı bir gelir, tüketiciler için de doğal ürüne doğrudan ulaşma kolaylığı sağlayacaktır. Üreticilerimiz bu konuda teşvik edilirken, onların emeklerinin korunması bakımından kurumlarla işbirliği içinde sürekli kontroller yapılarak pazara doğal olmayan ürünlerin girişi engellenecektir.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Yapılaşmasını tamamlayan her bölge, ivedi şekilde masaya yatırılacak, büyükşehir belediyemizin koordinasyonuyla altyapı çalışmaları tamamlanıp, cadde ve sokaklar kent dokusuna uygun hale getirilecektir.

ÇEVRE TEMİZLİK

Standart görevlerimiz yanında, okul ve cami bahçeleri gibi insanların yoğun kullandığı alanları periyodik olarak yıkayıp ibadethaneleri temizleyerek hemşerilerimiz için hijyenik bir ortam sağlayacağız. Ayrıca okullarda yapacağımız eğitim çalışmaları ve etkinliklerle, çocuklarımıza çevre ve temizlik bilinci kazandıracağız.

BELEDİYE HİZMET BiNASI

Yeşilyurt Belediyesi erişimi kolay ve alt merkez olacak bir noktada, ilçemize layık nitelikte bir binada hizmet verecektir.

SANAYİ ŞEHRİ

Yeni Sanayi Sitesi, Özsan Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgeleri sınırlarımız içindedir. Yeşilyurt Belediyesi sanayimizin hızına hız katacak, yerli ve yabancı sanayiciler için cazibe merkezi olacaktır.

PROJE KOORDİNASYON MERKEZİ

Genç, dinamik ve tecrübeli bir ekip oluşturup, Yeşilyurt'u adım adım gezecek, karış karış ölçeceğiz. Sorunları yerinde tespit edip ilçemizi daha nitelikli ve yaşanabilir bir hale dönüştüreceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber