Ankara Üniversitesi'nden sağlık okuryazarlığı sertifika programı

Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ile birlikte Sağlık Okuryazarlığı e-Öğrenim Sertifika Programı"nı başlatıyor..

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2014 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara Üniversitesi'nden sağlık okuryazarlığı sertifika programı

Bireyin sağlıkla ilgili doğru kaynaklara ulaşabilme, elde ettiği bilgiyi değerlendirebilme ve yaşama geçirebilme yeteneği, kısaca sağlık okuryazarlık düzeyi, sağlık sorunlarının önlenmesi, erken tanı, uygun tedavi ve yitirilen yetilerin kazandırılması bakımından önemli bir etmendir. Sağlık Okuryazarlığı Programı, bu konularda topluma önderlik edecek sağlık ve eğitim fakültelerinin ön lisans / lisans programlarında okuyan ya da mezun olmuş katılımcılara açıktır. Bu program, katılımcıların sağlık alanında doğru davranışları benimsemesi ve örnek oluşturması, sağlıkla ilgili olaylara daha bilinçli yaklaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlandı.

Sertifika eğitimi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle, 21 Nisan - 23 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Eğitim 5 hafta toplam 40 saatten oluşmaktadır. Sertifika programına son başvuru tarihi 18 Nisan 2014'tür. Program kontenjanı 40 kişidir. Programla ilgili ayrıntılı bilgilere http://uzem.ankara.edu.tr adresinden erişilebilinmektedir.

Program ücreti Ankara Üniversitesi öğrencileri için 170 TL. diğer öğrenciler için 200 TL., mezun durumdaki katılımcılar için 220 TL.'dir. Katılmak isteyenlerin http://uzem.ankara.edu.tr/e_saglik/ adresindeki başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber